En ny tradition är införd

Igår kväll bestämde jag och G oss för att skapa en ny tradition i vår familj. Från och med i år så kommer vi att äta smörgåstårta varje år på nationaldagen. Alla våra högtider har ju någon speciell mat och då kom vi på detta. Förhoppningsvis är det något som Isabella och hennes evntuella kommande syskon i framtiden kan föra vidare i släktledet. Vore häftigt om det låter i släkten om några hundra år "Det var min farmors mormors mormor och gubben sin som började att göra smörgåstårta på nationaldagen"
Tänk vad man kan hitta på när man blir tvingade att sitta 1 timme i bilkö 🙂
Sagt och gjort ikväll satte jag igång med att göra en smörgåstårta. Den blir absolut inte lika bra som min mormors men hon är ju också en expert på smörgåstårtor (och alla annan mat också för den delen) Om vi inte hade kommit på detta så sent igår så hade vi kunnat be henne men nu fick jag den stora äran att själv försöka för första gången i mitt liv. Jag har inget recept som jag går efter utan det finns egna påhitt i mitt huvud, det är det jag är bäst på! Jag skulle kanske kunna vara nästa tv-kock… 🙂 Kanske ska göra mig en alldeles egen matblogg..hm och när skulle man ha tid för den då…??

1:a lagret – rödlök & rom. 2:a lagret – ägg, lax och gräslök. 3:e lagret – räkor & kräftstjärtar. Garnityr blir imorgon med ägg, räkor, lax, kräftstjärtar, salladsblad, körsbärstomater, gurka, citronskivor, dill och färsk sparris. Obsarvera att jag än så länge inte har en anning om hur detta smakar!! Lovar att berätta och visa den färdiga tårtan imorgon.
Isabella började med att hjälpa mig i köket men sedan blev hon alldeles för upptagen med att bada så jag fick fortsätta med tårtan lite senare.

Bada ja det gjorde hon kan jag tala om. 1 tim 10 min sysselsatte hon sig i badrummet

Bada & borsta dom små gaddarna

Däremot hade jag trevligt sällskap utav Tjorven mest hela tiden..jag undrar varför???
Hon tigga?? Nä nä hon är bara social ha ha!!

Denna står nu i kylen och ska gotta till sig under natten.
I morgon är det dags att garnera och göra denna till en välsmakande skönhet!
Den blev en liten aning större än vad jag hade tänkt. Från början var tanken att göra en liten som bara räckte till typ 3 pers….Så är det någon som har vägarna förbi så hör av er ha ha!!
Kram å Hej

           

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *