Vecka 29 idag

Veckans mage

En sliten mamma eller som min käre vän Carro tidigare uttryckt sig till mig för

hundra år sedan om en tjej vi inte gillade

“Hon ser ut som 7 svåra år, riven ur väggen…..” sedan kommer jag inte i håg mer men typ så känner jag mig i dag 🙂 Men jag bjuder på den i dag…(vi får väl se hur länge den får ligga kvar..)

En dusch, en frisörtid och lite nytt smink – ja tack!

Detta står det om vecka 29 på gravid.se:

“Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur.

I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.”


Jag har börjat att få väldigt ont i bäckenet, mest när jag rör mig så jag får helt enkelt försöka att ta det lite lugnare. Jag ser ju numera ut som en liten pingvin när jag försöker hänga med övriga till och från pendeltåget 🙂

NÄR ska jag få bli frisk? I dag var jag åter igen till vårdcentralen, vilket nu gav mig frikort till oktober (helt sjukt!), och kollade mina öron. Jag hör fortfarande dåligt och har tryck i båda. Mina öron såg fortfarande inte bra ut tydligen men bättre så jag får äta en ny 10 dagars kur med lite starkare medicin denna gång, suck!! Nu är jag riktigt less….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *