Tips på hur man åker buss med SL

Ja i morse körde bussen bara förbi mig där jag stod vid hållplatsen klockan 06.40. Jätte kul gärna i dag när det är – 13 grader och bitande kyla och jag som hade sprungit fast jag inte ska för att hinna med den ännu tidigare bussen för att få in lite mer tid på tidskontot på jobbet. Överlycklig var jag över att jag hunnit i tid men i stället fick jag snällt stå i kylan med värk i bäckenet efter springturen och vänta på nästa buss. Jag älskar att pendla…not!

Enligt kvinnan jag talade med på SL (som bara ville få fram att SL inte gör fel utan det är vi resenärer) så ska man om man vill åka med SLs bussar

♥   Stå mycket väl synligt vid busshållplatsen, inte inne i kuren och inte för    långt ifrån är också väldigt viktigt

♥  Man ska själv göra ansats och visa tydligt för busschauffören att man har avsikt att åka med bussen. Vifta gärna.

♥  En busshållplats är bara till för att vänta och skydda sig mot blåsten och du måste själv ha koll på när bussen kommer och gå ut och vifta och visa tydligt att du har avsikt att åka med även fast du syns genom glaset.

Så det är väl bara för mig att vifta på som om jag skulle vara på ett friskispass och se ut som en idiot eller nåt för i övrigt gjorde jag inga fel. Min rosa mössa och min lila påse med matlådan i dag tyckte jag gjorde mig extra väl synlig och att överhuvudtaget stå vid en busshållplats trodde jag visade att man vill åka med bussen för varför skulle jag annars stå där?? Men men..

Istället för mer tid på tidskontot så fick jag lite mer tid ute i kylan och det känns som att SL ätit upp väldigt mycket tid med alla förseningar mm på dessa tre månader som jag pendlat.

Nu har jag börjat tina upp och jag har bestämt att SL ska inte få förstöra min dag idag.

Hoppas ni får en bra torsdag!

Join the Conversation

2 Comments

  1. Ha ha förstår ironin där;)i sommras hade jag otur med bussar här i täby kyrkby de ville liksom inte stanna o ta upp oss. kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *