Vecka 33

Ja denna vecka går vi in i vecka 33 redan, vart tar tiden vägen??? 7 veckor kvar till beräknat datum, det kan vara 5 och det kan vara 9 också…Jag känner mig som en elefant i mellan åt och dom är ju dräktiga i 22 månader så då måste jag ju ha lång tid kvar, eller? 🙂

Parveln har fortfarande svårt att bestämma sig hur den vill ligga och det finns ju inte så mycket plats kvar att hålla på att vända runt längre. Men det stoppar inte den här lilla rackaren som vänder och har sig 🙂

“Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig.”

Text tagen från gravid.se

Join the Conversation

5 Comments

 1. Ja herregud vad tiden går fort 😀 Jag är ju liksom halvvägs nu!! Fast min mage märks ju knappt 🙁 Både på gott och ont iofs, riktigt stor mage är liksom mest ivägen men en lite lagom en är ju så fint!

  Som jag sa, vi får inte boka om söndag nu för sen är det ju nästan för sent!!!!

  Kram!

 2. Vilken fin bild, jättefin och go mage! Vi ser fram emot att få träffa den lilla snart..;)
  Kramar

 3. Sofi: Ja söndag blir det 🙂

  Anna: Tack, tack!:)

  Vampireslave: Tack så mycket! 🙂

  Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *