Ett år äldre

Ja ha då var man ett år äldre och förhoppningsvis lite visare 🙂 Ja det gäller ju även G förstås!
Morgonen startade tidigt, Isabella ville gå upp redan vid 5.20 så det blev ingen traditionell frukost på sängen för min del.  Isabella blev förbannad över att barnprogrammen inte ens hade börjat men vi fixade lite god frukost istället i väntan på att Barnkanalen skulle börja sända. Vi lyxade till det med oboy vilket ni kan se spår av på Isabella på kortet nedan

Strax  efter tyckte Oliver att det var dags (igen) för honom att vakna så det blev morgonmys med barnen i soffan. Det är så underbart och det bästa idag.

Morgonmys med mina underbara barn.
Ja så här ser jag ut på morgonkvisten 😉
Det är nu man önskar att man var duktig och kunde retuschera bilder.
Äh jag bjuder på detta!


Till lunch innan G åkte till jobbet lagade vi lammkotletter med örter, klyftpotatis och getostsås, mums! Perfekt födelsedagsmat! Av G fick jag en jätte fin Odd Molly-klänning som han valt helt själv. Gissa om jag blev glad?! Tack älskling!

Sedan kom eftermiddagen och helvetet bröt ut… Oliver var inte nöjd med något, bara korta stunder och Isabella testade, trotsade och gjorde allt för att gå mig på nerverna. Efter middagen skulle vi över med våra fikarester till Sofi, Stefan och Elis. Ett tag trodde jag att jag skulle ringa och säga att vi inte kom men vi tog oss dit efter många om och men… Vi gjorde ett 2:a försök med syskonvagnen då Isabella absolut inte ville att vi skulle åka bil. Det gick hyfsat i dag faktiskt, men jag är inte nöjd.

Hos Sofi med familj gick det också ganska bra men sedan när vi skulle hem och när vi kom hem ville jag säga upp mig som mamma. Hua! Det slutade med att jag ringde till G på jobbet och stortjöt och vrålade att han fick ta ut föräldraledighet och jag skulle börja jobba igen. Jag är så extremt less på att vara så mycket själv med allt och har bla varit irriterad på hans arbetstider i flera år nu och tillslut brister det…

Jag vill ju inget hellre än att vara hemma tillsammans med mina underbara barn och det är ju dessutom en omöjlighet att jag ska jobba och G vara hemma så länge jag jobbar som civilanställd inom polismyndigheten. Det är inte direkt så att det är jag som drar in storkovan och kan försörja familjen! Nä det är bara att köra på som vanligt, hur svårt kan det vara att ta hand om 2 barn egentligen, det gör ju alla så det måste ju även jag klara av. Allt detta beror nog på hormonerna, att jag är såååå trött efter extremt lite sömn de senaste dagarna och jag har ont i ryggen.

Efter allt löst sig här hemma, bla båda barnen somnat, tittade jag på Hollywoodfruar, torkade tårarna och åt mormors fantastiskt goda hembakade skorpor och när jag lugnade ner mig så känns det mycket bättre.  Det är hemskt hur man i bland måste brottas med så mycket blandade känslor, man skulle vilja klona sig i mellan åt som förälder. Varför måste man brottas med det dåliga samvetet, att man inte räcker till och att man är totalt misslyckad som mamma. Jag har alldeles för höga tankar om mig själv och det har jag alltid haft men ingen är perfekt det är bara att inse! Och nu efteråt kan jag tom skratta lite åt när jag tänker på hur jag fick skrika och jaga Isabella runt på gräsmattan längs hela muren med stackars Oliver i liften, vilket syn för grannarna 😉

Hörrni, i morgon är en annan dag, nya krafter och nya tag!
Nu ska jag passa på att sova gott folk!

Join the Conversation

7 Comments

 1. Jag vet hur den känslan känns, att ha ständigt dåligt samvete som mamma..Men vi gör vårt absolut bästa för våra barn! 🙂 Och jag lovar det blir bättre och bättre hela tiden!

  Stor Kram!

 2. Vi är många kära du..som får dessa ofrivilliga, rabiata psykutbrotten 😉 Du ska inte ha dåligt samvete. Man är ju trots allt bara mänsklig..
  2 barn är rätt tufft o ha..vilket inte många tror. Men jag förstår dig till fullo o du är inte ensam om att falla ihop ibland. Man måste få göra de med.. =)
  Kram på dig!!

 3. Du gör ett toppen jobb Anna, och är dessutom min förebild..;)Men förstår också att det inte är lätt alla gånger, men ja vet att detta kommer du klara galant!Det kan ju bara bli bättre som vi brukar säga! Jag känner att jag mer än något annat vill vara där med dej och hjälpa dej så mycket ja bara kan! Kommer nog gå hem och säga till min sambo att nu drar vi uppåt..;)
  Vilken fin klänning!Härligt sommrig, gillade mönstrena jättemycket!

  Hoppas ni får en bra dag idag, så hörs vi lite senare ikväll!

  TUSEN KRAMAR*

 4. Det var bra jobbat ändå att ta sig hela vägen hit, med vagn och allt. Jag hade bangat innan jag ens tänkt tanken 😀 Och inte är du en misslyckad mamma heller, långt ifrån och det vet du nog innerst inne. Fast ibland känner man ju för att säga upp sig!

  Om du behöver avlastning någon kväll så vet du att du kan ringa så kommer jag och hjälper till med det jag kan!

  Hoppas det känns bättre idag i alla fall!

  Kram!

 5. oj skönt det finns fler:)min dag var en sån idag men det är nog mkt hormoner tycker jag gnäller på min stackars sambo så fort han kommer innanför dörren haha kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *