Den soliga tisdagen

I går hade vi en helt underbar dag men tyvärr slutade den inte riktigt lika underbart…

På förmiddagen promenerade jag och Oliver (ja Oliver promenerade väl inte utan låg i vagnen.. ) in till Gamla stan och hade en glassdate med min vän och fd kollega Ferenc.Vi satt i solen, åt glass och snackade en massa skit! Me likes!

Efter hämtningen på dagis var vi bjudna till Elis dagis på picknick och mys. Isabella tyckte att det var jätte spännande att vara och leka på Elis dagis. Vi gick på tipspromenad som handlade om kärlek och barnen prickade några rätt i alla fall men jag tror att vi får bakläxa på att visa barnen vad kärlek är HaHa! Tex pekade både Elis och Isabella på bilden med att köra kundvagn istället för bilden med pussar på frågan om vad man gör när man är kära 🙂
Sofi hade gjort en jätte smaskig pastasallad som vi försökte att äta på en filt i nedförsbacke…

Efter den mysiga tillställningen åkte vi hem till Sofi och Elis och stoppade ner ungtrollen i badkaret för smutsigare barn kunde man leta efter. När jag sedan skulle ta mina två barn och åka hem utlöstes helvetet…

Isabella vrålade för att hon inte ville åka hem och jag fick jaga henne hemma hos Sofi sedan trodde hon skulle kräkas minst 7 ggr i bilen för att hon vrålade så. Hemma fick jag självklart ingen parkering utanför och fick då försöka att bära Oliver i bilstolen (tungt) och försöka att bära en sprattlande, vrålande och bångstyrig Isabella under andra armen. Hemma inne fortsatte argbiggan att vråla och skulle inte gå och lägga sig och Oliver som enligt planen skulle ha somnat i bilen hem, vilket var en omöjlighet av allt vrålande, satte i gång och stortjuta han med.  Jag hade min egna lilla barnkör där en stund helt enkelt. När jag äntligen fick lite ordning på Isabella så fick Oliver värsta magknipet….

För att sammanfatta kvällen igår så var det nog den värsta kvällen hittills och jag var helt slut både psykiskt och fysiskt! Blä säger jag bara! Alla bra tips på att hantera trotsiga barn välkomnas…

Det gick inte att lägga in bilder för tillfället så dom kommer när det fungerar igen….

Join the Conversation

6 Comments

 1. Hej igen 😀 Frågade min kollega Sandra om hon hade några tips, inget dundertips men hon sa att hennes äldsta son blir krontokig om dom typ inte påminner honom 20 gånger innan det är dags att åka hem. Typ “om 20 minuter ska vi åka”, och sen “om 19 minuter ska vi åka” osv.. osv.. eller “när filmen är slut åker vi” och “du kommer väl ihåg att vi ska åka när filmen är slut”. Tjata, tjata, tjata typ.. annars blir det hus i helvete. Kanske är något att testa?

 2. Tycker du ska sätta Isabella på tåget till sin Tant Anna och Farbror Alexander..;) Det är jobbigt när dem är i trotsåldern ser ju bara på mina små på förskolan. Jag brukar om inget annat hjälper eller om man inte kan avleda på något sätt, låta dem sitta på en stol i kanske 2 min.
  Säga att nu får du sitta här tills du lungat ner dej, oftast fungerar det.

  Men själkvklart är det ju svårt att göra om man ska ta sig hemåt eller
  är på väg någonstans. Lät roligt med tipspromenad!Hoppas ni har en bra kväll ikväll!!

  Massa Kramar*

 3. tycker Sofi hade jättebra tips, just det här med att förbereda
  innan att efter det här ska vi göra det här osv..

  Kramar igen..

 4. Usch vilken kväll… Jag försöker alltid förbereda Vilgot så gott det går på vad som ska hända. Jag tycker själv att det hjälper. Att liksom “om så här kort tid ska vi åka hem” (visa mellan tummen och pekfingret, tips från mormor). Men när trotsutbrottet väl är igång är det ju svårare.. Avleda kan man ju försöka med men det kan vara lättare sagt än gjort. Och så har du Oliver också… Du kunde nog inte gjort så mkt annorlunda 🙂 Hoppas du får sova gott inatt iaf

 5. Aj då, nej trotsutrott är inte så enkla att få stopp på när de väl börja. Om vi är hemma och Nova bara är arg och skriker och jag försöker prata med henne utan resultat så brukar jag bära in henne på sitt rum och säga åt henne att hon kan komma ut till mig när hon inte är arg längre. Sen går jag ut, lämnar dörren öppen, och börjar fixa med något. Efter ett tag brukar hon komma och titta vad det är jag håller på med och oftast har hon då glömt varför hon var arg. Det är dock svårare när man är ute någonstans och sen är det ju inte alltid man har massa tid heller så man kan låta hon vara i fred tills det går över. Kram

 6. Tack snälla ni! 🙂

  Vi brukar förbereda Isabella och hon brukar själv säga tex innan nattningen när hon tittar på Bolibompa “Mamma när det här är slut då är det dags att sova” oftast fungerar det bra. Jag sa två gånger till Isabella att efter dom läst boken så är der dags att åka hem vilket hon godkände och sedan påminde jag henne precis innan boken var slut…men jag hade väl behövt påminna henne flera gånger.

  Hemma brukar vi också säga att hon får gärna bli arg och ledsen men att hon får vara på sitt rum och var arg vilket oftast fungerar väldigt bra

  Ute kan jag ibland säga när hon vägrar att stå på brädan eller hålla mig i handen att “då står vi kvar här för vi kan inte gå om du inte håller i handen eller står på brädan” Hon brukar då oftast välja ett av alternativen

  Hon brukar också få välja mellan två alternativ i andra situationer vilket gör att hon oftast känner sig stolt över att HON fått välja. Men det fungerar ju inte heller alltid 😉

  Men igår känns det som att inget av detta fungerade i gårdagens situation, usch och fy säger jag bara…

  Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *