Upprörd, förbannad & rädd

En stulen cykel, en brand på balkongen, fel fotografi igen och en trasig bil….Jag är så arg men har nu börjat att lugna ner mig lite och kan nu skriva detta inlägg utan en massa fula ord 😉

Förra fredagen upptäckte jag att min kära cykel är snodd! Varför kan man inte få ha sina saker i fred??? Det var inget direkt värde på min cykel inte så att man gör sig besväret att bryta upp två lås i allafall! Men den hade ju ett stort värde för mig då den dög alldeles utmärkt åt mig och Isabella att cykla på. Hon och jag som sett fram emot att kunna ge oss ut på cykelturer nu i sommar…!! Idioter!

Efter lunchen i dag tyckte vi att det luktade bränt men trodde att det var från spisplattan men så började Oliver som låg uppbullad i soffa och sov att tokskrika. När jag kommer in i vardagsrummet ser jag hur en massa rök kommer in genom den öppna balkongdörren. I panik skriker jag på G att det brinner och han kom på 0 sekunder och vi kunde släcka branden som uppstått i skurhinken. Vi har alltid haft problem med att grannen ovanför “tappar” sina fimpar ner på vår balkong och detta har vi påtalat vid ett flertal tillfällen och det har ju bara varit en tidsfråga för att just detta skulle inträffa. Arg som ett bi sprang jag upp med Oliver på armen för att prata med grannen men dom öppnade inte! Inte hemma eller sov spelar ingen roll dom kommer att få höra min mindre ljuva stämma så fort jag får tag på dom.
Jag blev jätte rädd och nojjig för att Oliver andats in plaströken men sjukrådgivningen lugnade mig med att han gick att tröstas, inte hostar och andningen verkar vara som vanligt. Skönt! Men sedan kommer alla andra tankar som tänk om vi inte varit hemma, eller bara inte haft balkongdörren öppen…osv!

Tredje saken som upprör mig i dag är att vi fortfarande inte fått rätt fotografi från när vi fotograferade oss den 16 april. När jag äntligen fick tag i fotografen skickade hon bilden återigen i svartvitt, jag blir såååå trött och har nu ringt och mailat i två dagar men inte fått svar.  Grrr!

Till sist… ACn i bilen har gått sönder, suck! Perfekt nu när det börjar att bli varmt och vi ska åka ner till skåne på fredag! På torsdag ska bilen in på besiktning och lär väl inte gå igenom av andra skäl. Bilar är bara huvudvärk men jag skulle inte kunna leva utan en….

Okej jag har kanske inte varit sådär jätte snäll mot min cykel då jag glömt den ute två vintrar i rad men jag saknar dig ändå kära lilla cykel 😉

Join the Conversation

7 Comments

 1. Åhnej, inte cykeln också!!!

  Om du vill får du gärna låna min tills du får tag på en ny. Jag kan ju ändå inte cykla längre, foglossning och alldeles för stor mage, haha! Den står bara här hemma och skräpar ändå så varsågod! Bara att komma att hämta om du vill, behövs pumpas lite däck och dammas av dock 🙂

  Som jag skrev på Facebook, polisanmäl grannarna som försöker elda upp er balkong!

 2. Du har alldeles rätt i att vara “Upprörd, förbannad & rädd”. Tråkigt när allt händer på samma gång.
  Grannarna borde du allt ta en allvarligt snack med! Va bra att ni var hemma och kunde se att det brann, usch läskigt:(
  Ta hand om er! kramar

 3. Men herregud!! nu blir jag irriterad också!! Jävla grannar som röker o sätter hela huset i fara! Skäll ut dem!! och cykeltjuvarna me! om du får tag på dem 🙂

  GRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!

  Söta kids har du i vilket fall! Gud va Isabella blivit stor o är lik mamma!

  Kram

 4. Du har all rätt att bli förbannad och vad det gäller grannarna, borde det inte gå att anmäla på något vis?! Alltså ärligt,det som hände hade kunnat få mkt allvarligare konsekvenser och de borde inte få “komma undan” så lätt som en utskällning!!

 5. oj! förstår att du haft känslomässigt fullt upp! jag tycker dock inte du ska slösa någon energi på att försöka prata grannen till rätta. gör en polisanmälan och meddela hyresvärden om det inträffade. (ni borde ju kunna kräva någon form av åtgärd från deras sida) om ni dessutom sagt till grannen om detta förut (och jag hoppas även värden?) borde det vara skäl till vräkning. han/hon/de gör sig ju skyldiga till livsfarlig vårdslöshet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *