Trubbel med dagisplatsen…

Har fått reda på att Isabella bara får ha sin dagisplats kvar i högst 2 månader efter att vi flyttat ju med att vi byter kommun. Dumma jag har ju trott att hon kan gå kvar tills hon får en ny plats i Solna. Men det är ju klart att det inte är så…

1 januari är hon dagislös och tidigast 1 mars får hon en ny dagis plats och då kan det ju vara varsomhelst i Solna kommun och tackar jag ja så måste hon köa om till dom i närheten av oss!  Hoppas och håller tummar och tår för att hon snabbt som bara den får en dagisplats i vårt nya område.

Pratade med en kvinna på Stockholms kommun som borde gå en service kurs eller byta jobb, till svar fick jag spydigt “Jo du kan söka dispens om att få ha dagisplatsen längre men bara så du vet så kommer jag att avslå den ansökan” Tack då!

Jag har inga problem med att ha henne hemma såklart, det är ju mitt barn och jag har ju själv satt mina barn till världen så då ska jag väl kunna ta hand om dom också, men för Isabellas egen skull så behöver hon några dagar i veckan få gå på dagis. Träffa jämnåriga, leka, busa och vara i från mamma och klara sig själv lite. Det finns ju inga andra barn hemma på dagarna för alla är ju i dagens samhälle på dagis (förskolan) och hon är ju van att få gå till dagis och leka med sina kompisar. Nå ja allt löser sig men det känns lite jobbigt eftersom hon trivs så bra och pratar så mycket om sina kompisar på dagis, fast jag vet ju samtidigt att hon kommer att få en massa nya fina kompisar på nästa dagis också, men det kan dröja ett tag….

Join the Conversation

3 Comments

 1. så irreterande,vilken nöt till tant du pratade med då grrrr,klart hon vill och behöver gå på dagis och träffa jämnåriga,hoppas det löser sig o att ni får plats nära hemmet,kram

 2. Men?? När Elis fick dagisplats nere på kajen så behöll vi vår plats i kön på de andra valen? Men det kanske är annorlunda i Solna? Men annars hade vi ju aldrig fått plats så snart i Årstaberg…

  Försök kolla upp det där, kanske bara är surtanten som inte hade koll? Hoppas på det!

  Annars kan jag ju ha Elis hemma någon dag då och då så får vi komma över och leka med er när/om ni blir rastlösa 😀

 3. Kolla med nån mer, som Sofi skriver.. ifall hon inte har koll. Hon verkar ju inte vara spec serviceminded.. irriterande!

  Klart du kan ha henne hemma.. men tänk om du jobbat då..? Kan de inte hjälpa till lite…

  Kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *