Kladdis

Oliver har varit väldigt knölig med att äta mat den senaste tiden. Vi har ju alltid varit ganska bortskämda med att barnen äter utan några större problem så det har varit rätt frustrerande vid måltiderna nu på sistone. Han har totalvägrat att äta burkmat och ska ha samma mat som vi övriga äter, fattar inte hur han kan se skillnaden ibland. Man har absolut inte fått mata honom utan han ska äta själv och jag med min kladdforbi har fått tänka bort allt kladd och bara fått glädjas åt att han faktiskt har ätit. Jag saknar Tjorven enormt mycket för när hon fanns här med oss så existerade det inga smulor eller matrester på golvet någonsin. I fredags köpte vi ju ett golvskydd att lägga under hans matstol så att det ska bli lättare att ta itu med matresterna och allt (hemska) kladd samt för att rädda golvet. Det är nakenfis i blöja som gäller för Oliver vid matstunderna och en dusch efteråt.
Välling är en storfavorit hos den lille herrn och helst vill han äta det jämt och gärna några gånger på nätterna också. Vi ska försöka få bort det sista målet välling på kvällen som han får vid elva, det ska banne mig räcka med att han får välling vid sju och sedan vid sex på morgonen. Oliver har inte samma åsikt i denna fråga så vi får se när jag orkar ta itu med den fighten.

Men peppar, peppar så har matstunderna blivit lite bättre sedan jag började att skriva detta inlägg förra veckan. Jag har lyckats lura ner lite burkmat och lite gröt med sked medan han samtidigt pillat i sig något annat själv. Alltid något, kanske man kan pusta ut snart vid måltiderna 😉

I onsdags blev han hela 10 månader redan. Tänk vad tiden går fort.
Igår protesterade hans mage totalt och det har fortsatt lite idag med så vi ställde in vårt fredagsbesök. Han har ätit blåbär idag så nu verkar det lite bättre.

Tänk om han kunde lära sig att äta med den där skeden snart för det skulle ju resultera i lite mindre kladd 😉 Vissa måltider har han kladdat ner hela ansiktet och vrålar för det svider väl i ögonen… Suck!

Join the Conversation

1 Comment

  1. Ett tips angående skedanvändingen 😀 Var på besök hos en tjej som kladdade fast leverpastej på skeden och då använde bebisen (lika gammal som Minna!) den. Kanske kan vara ett tips? Så kanske resten liksom hänger med?

    Som sagt, vi måste ses snart!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *