Korvgryta

Mums enligt övriga familjemedlemmar. Dessutom kanonbra mat för lille Oliver som idag testar att äta mat igen för första gången på nästan en vecka.

Korvgryta -2 personer

3 potatisar
1 morot
2,5 dl buljong (eller fond, saltfri för småttingarnas skull)
2 msk tomatketchup (passerade tomater för att undvika socker)
150 g falukorv
1/2 purjolök
1/4 paprika
3 champinjoner

Skala potatisarna och moroten. Skär i skivor eller i bitar.
Koka upp buljongen och tomatketchup.
Lägg i potatis och morot och låt koka på svag värme i 10 min.
Skär korven i tärningar, skär champinjonerna och purjolöken i skivor.
Lägg korv, champinjoner och purjolöken i kastrullen och låt koka på svag värme ytterligare ca 10 min. Rotfrukterna skall vara nätt och jämt mjuka. Pröva med provstickan.
Strimla paprikan och strö över grytan.
Servera med en grönsallad.

Smaklig måltid!

Join the Conversation

3 Comments

  1. Den grytan känner jag igen, vi brukar också äta den ibland. Vi lärde oss den på hemkunskapen, kommer du ihåg det? 🙂 risgratäng är super för känsliga magar och jättegott. Det äter jag alltid när magen bråkar. Ha det bra!

  2. Förstår att du känner igen den 🙂 det är den från hemkunskapsboken fast jag lade till champinjoner. Jag är inte så förtjust i korvgryta och det är första gången jag lagade den sedan hemkunskapen.

    Risgratäng lät spännande, får man tigga ett recept??

    Trevlig helg Malin!
    Kram kram

  3. Vad gott det lät! Nu när jag helt plötsligt gillar falukorv ska jag absolut prova den! Tack för tipset ! Puss

Leave a comment

Your email address will not be published.