Nappfri

Världens coolaste & bästa tjej 😉

Dom första nätterna var riktigt tuffa, Isabella vaknade 1000 gånger och hade svårt att sova utan sin napp. Hon var lite ledsen och efter första natten sa hon ilsket att hon minsann skulle åka tillbaka till leksaksaffären och lämna tillbaka leksakerna och få sina nappar tillbaka. Vi red ut stormen, det sved i mammahjärtat och ärligt talat så kom mesen i mig fram och jag tänkte tankar om att hon faktiskt var väldigt duktig för hon hade ju bara nappar på natten så hon kanske.. Men nej, jag blev stenhård mot mig själv och tänkte att detta är faktiskt det allra bästa för henne själv och nu har hon varit helt nappfri i över en vecka. Hon säger inget om napparna och hon är inte ledsen och det är nog för att vi inte gjorde nappsaken till en stor grej och inte pratat så mycket om det efter att hon själv slutat prata om dom. Hon valde ju själv att sluta och det är nog det som krävs för att det ska fungera. Hon berättar nu stolt för andra om vilka leksaker som hon handlade för sina nappar.

Det känns som ett stort steg för oss, gärna för mig som känner mig lite som en misslyckad mamma ju med att jag inte får henne blöjfri. Det är så många som kollar snett och ifrågasätter varför min snart 3 1/2 åriga tjej fortfarande har blöja.

För ett år sedan höll Isabella på att bli helt blöjfri, vi kämpade på och mitt i alltihopa kom lillebror. Sedan började vi renovera inför försäljningen och Isabella fick åka till mormor stup i kvarten. I slutet av sommaren blev hon av med sitt rum och dom flesta av hennes leksaker, vi bodde trångt och allt var uppochner. Till hösten började hon på en ny avdelning på dagis där det bara var hon och en pojke till på 30 barn som hade blöja och hon blev jättestressad över situationen. Sedan kom flytten som vi märkt påverkade henne massor, det var inte förrän i januari som hon började känna sig trygg här hemma. Att hon fick sluta på sitt dagis har också påverkat henne en hel del, usch stackarn, 2010 var verkligen ett riktigt kämpigt år för vår lilla prinsessa. Men nu känner vi hopp för hon har nämligen börjat att prata lite själv om pottan, toaletten och trosor, så det känns skönt. Men att dra hela denna historia varje gång någon kollar snett gör man ju inte..
Hur som helst så är det ju en väldig skillnad från att hon i höstas tom vägrade att bada hemma i badkaret utan att ha en badblöja på sig till att nu bada naken, låtsatskissa på pottan och småprata om att ev sluta med blöja. Hon brukar snabbt säga “Jag måste bara växa lite till först” Men jag vet ju att, precis som med napparna, plötsligt händer det! 😉

Join the Conversation

6 Comments

  1. Det är inget o oroa sig för. Hon kommer sluta när de känns rätt. Det tar lite tid för vissa ibland. Och som du själv säger så har de ju hänt mycket runtomkring din lilla flicka. Hon hinner ju inte med allt samtidigt heller 😉 Passar ju fint att hon börjar visa intresse nu här till våren när de är lättare med mindre kläder på sig. Skit i vad andra tycker, du känner ju din flicka bäst. Kramar / Sara Förskolefröken

  2. Min son är 3 år o 3 månader och har blöja än. Han går på toa ibland men känner inte alla gånger han är kissnödig. Vi har inte pressat han utan vill han inte så vill han inte. Nu kommer ju sommaren och det blir nog lite lättare då när man slipper alla kläder de ggr man ska kalsongträna. Men jag känner igen mig i det du skriver om andras blickar och tankar man ser att de har.

  3. Vilken duktig tjej ni har! Känner igen din känsla av stress när saker & ting inte bara löser sig när det tycks lösa sig för “alla andra”. Isabella kommer säkert att sluta med blöjan när som helst. Som du skriver – plötsligt händer det & eftersom hon pratar om det kan plötsligt vara när som helst! Antagligen kommer det att gå väldigt smidigt att sluta oxå med tanke på att hon hunnit bli lite äldre. Tror att det viktigaste är att inte göra en grej utav det, utan låta henne bestämma när hon är redo. Så ni gör nog helt rätt! Andras åsikter är bara att skita i (lättare sagt än gjort, jag vet!). Jag tycker att det är så hemskt att man riktigt kan se i mångas ansikte vad de tänker. Kanske är det de som inte har barn själva eller har yngre barn som tänker mest. De kommer att märka när de själva är i situationen att allt inte alltid bara löser sig… Tycker att ni verkar kanonbra med era små!
    kram

  4. Tack allihopa för era fina kommentarer.
    Dom glädjer mig oerhört ska ni veta!

    Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *