Stackars liten sjukling

Oliver fortsätter att må dåligt och vi kämpar på. Man lider verkligen när man ser dom små må så dåligt. Oliver har sedan lite över en månad tillbaka haft diarré till och från. Senaste två veckorna har magen varit paj och jag har trott att tänder är på gång fastän jag inte lyckats se det i munnen. I söndags kissade han inte på hela dagen och började att spy galla. Han fick inte ens behålla teskedarna med vätska som vi gav honom och han har märkbart tappat i vikt. Vi fick rådet att åka in till barnakuten direkt för att kolla hur pass uttorkad han var. Efter några timmar på akuten kom äntligen en liten kissblöja och då var han tillräckligt frisk för att åka hem och fortsätta med 5 ml vätska var 5 :e minut. I måndags fick han hög feber som håller i sig men han har peppar peppar bara kräkts en-två gånger dom senaste dagarna. Han har nu fått lite lite majsvälling, det är så hemskt för han är så enormt hungrig och man kan inte ge honom någon mat än. En dag kom han med en tom nappflaska i handen som han hittat i skötväskan och sedan drog han ut kökslådan och kom till mig med barnmatsburkar. Han har även avancerat och fått lite mer frukt idag och han har fixat flera bajs- och kissblöjor så det känns som att det är på väg mot rätt håll nu. Tur att han inte var något benrangel innan utan haft lite att ta av.

Jag har sedan årsskiftet haft panik över alla statusar man dagligen läst på FB om magsjukorna som hittat hit och dit, handspriten har varit min bäste vän och veckan innan vi åkte till Spanien hade vi hårda restriktioner på vad vi gjorde utanför vår dörr. Jag lider av fruktansvärd kräkforbi. Jag har klarat mig bra genom åren från att själv drabbas av magsjuka (förutom förra året när Oliver låg i magen och jag insjuknade i allt som jag bara kunde hitta och då även tre magsjukor), jag har aldrig kunnat ta hand om för fulla vänner som kräkts eller tagit hand om spyor efter gäster på hotellet där jag jobbat och när min sambo tagit hem magsjukor så har jag legat med huvudet under kudden och sjungit högt för att slippa höra något inne från toan trots att man aldrig hör något annars. Men det går förvånansvärt bra att ta hand om barnens kräk trots allt. Ingen av oss övriga i familjen känner av något i våra magar, i alla fall inte än….

G som legat med hög feber och halsont kände sig lite bättre idag och gav sig i väg till jobbet. Han är ledig i morgon och helgen så han kände att han var tvungen att jobba av lite innan. Oliver känns lite mindre matt idag och lite gladare men tyvärr kom det pytte lite kräk på eftermiddagen idag också, konstigt att han bara kräks en gång per dag och vid ungefär samma tid på dagen….

Join the Conversation

5 Comments

 1. Stackars liten 🙁 Håller alla tummar för att det blir bättre nu!! Och så får väl den där förbaskade våren komma nu så vi slipper lite av bacillerna!!

  Minna hade gått upp 20 gram sen senaste BVC besöket för en månad sen…

 2. Stackars liten,som du säger det är tur han inte var mager innan,krya på er det verkar aldrig ta slut på magsjukor,det går på vårt dagis igen:(kram

 3. Tänkte på när du skrev att han haft diarré till och från i en månad, det kanske kan vara att han är allergisk mot något. Det kan ju uttryck i diarré och kräkningar. En tanke bara.

 4. Tack allesammans, han känns mycket, mycet bättre idag.

  Tina: Jo vi har också varit inne på det och skrivit matdagbok men det verkar inte finnas något samband.

  Trevlig helg!

 5. Men lille gubben.. 🙁 Fy vad jobbigt att se honom så dåligt. Jag hoppas det håller i sig nu och att han äter mera.

  Fina semesterbilder!

  Kramar

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *