Glad nyhet(?)

Igår var det onsdag så då bråkade jag med kommunen. Jag gör det måndagar och onsdagar för då är det telefontid ang förskoleplatser. Det är ju inte alla måndagar och onsdagar man kommer fram men igår hade jag tur och kom fram efter en timmes ringande.
Nu kom dom iallafall på att Isabella är så stor så hon har ju rätt till “allmän förskola” dvs tre timmar per dag. Så på måndag ska hon börja på en förskola i området dock då bara tre timmar och på en förskola jag nog inte skulle vilja ha till 100% men vilket lyft i vår situation!!
Om det är en glad nyhet får vi väl se på måndag för det beror ju på om Isabella tänker acceptera att bara gå tre timmar och sedan om personalen är lika glada över att dom får ett barn till i gruppen på förmiddagarna. Men än så länge är det en glad nyhet!


Det blev en kvällspromenad igår efter middagen för att kolla dagiset/förskolan

Join the Conversation

7 Comments

 1. Vad roligt! Roligt för Isabella att få komma och leka några timmar! Håller tummarna för att det blir bra! Massa kramar!

 2. Härligt!! Men så tjatigt att man ska behöva bråka sig till en plats… Hoppas att Isabella kommer att trivas!
  kram

 3. Roligt för er,men jobbigt att behöva bråka till sig en plats,hoppas hon gillar det även om det rör sig om bara tre tim.kram

 4. Vad bra! Men är det inte 15h per vecka man har rätt till? Är dock inte 100 vad det står i lagen… Men i “min” kommun får barn till föräldralediga vara på förskolan 15h i veckan… Antingen 9-14 varje dag, eller 9-15 och ledig fredag….

 5. Ja det ska bli kul men som sagt det är ju inget kul att bråka sig till saker och ting och bråket har ju inte tyvärr upphört med detta för hon har ju fortfarande inte fått en permanent plats. Suck!! Det är ett heltidsarbete det här!

  Tezz: både Stockholms kommun och Solna som vi bott och bor i har att man får ha 30 timmar på förskolan när man är föräldraledig och det är en sådan plats jag inte får. Det är hopplöst! Den plats Isabella fått nu är något som Solna kommun har utöver och det är att treåringar och fyraåringar har rätt till 3 Tim per dag gratis. Det är ju inte det jag vill ha men det är absolut bättre än ingenting just nu! Vi hoppas att det blir bra!

  Kram till er alla!

 6. Mmm läst på och 3 timmar stämde, det har man rätt till i alla kommuner.

  Kämpa på och hoppas det går bra! Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *