Midsommar 2011

Vi har haft en lugn och mysig midsommarhelg med nära och kära.
På midsommarafton kom Anna och Alex över och vi grillade korv, tog med en fikakorg till ett traditionellt midsommarfirande vid Överjärva gård där vi dansade, fiskade fiskdamm och fikade. Sedan gick vi hem och åt en trerätters middag och sedan blev det filmmys i soffan. Lugnt och skönt och alldeles perfekt om man skulle ta bort att jag trodde att jag skulle dö utav mättnadskänslan som jag kände på kvällen 😉

Midsommardagen spenderade vi nere i Vhd och firade gammelmormor som fyllde år på midsommarafton. Lunch hos gammelmormor och middagen serverades hemma hos min mamma, gissa om jag gått upp några kilon i helgen!!! Barnen nattades på bilresan hem till stan igen vilket känns jätteskönt för det har inte riktigt fungerat tidigare med Isabella. Hon brukar somna men vakna när vi kommer hem och då vara pigg som en nötkärna. Isabella fick feber på kvällen så det hjälpte nog till att hon fortsatte att sova när vi kom hem. Idag vaknade hon pigg och glad igen, helt feberfri. Så nu får vi se vad denna söndag bjuder på. Hoppas ni också har haft en bra helg!

Mamman i huset var midsommarfin med egenbunden krans

Våra gäster dagen till ära, Anna och Alex och magen

Det blev korvgrillning till lunch

Fikat börjar komma fram på picknickfilten. Jordgubbar, kakor, bullar, saft… Mmmm!

Två som väntar på smarrigt fika
Oliver sov bort det mesta av midsommarfirandet vid Överjärva gård

Det blev dans kring stången på pappas axlar

Isabella fick napp i fiskdammen

Till förrätt serverades matjesilltårta som jag gjort

G grillar varmrätten, mangomarinerad laxsida

Även middagen intogs på vår uteplats

Till efterrätt hade G gjort smarrig rabarberglass

Join the Conversation

4 Comments

  1. Tack för en alldeles perfekt midsommar afton /3 Blir sugen på all mat när jag ser den igen ! Vad skönt att Isabella var feber fri idag ! Hoppas ni får en kanon söndag ! Vi är nu på väg till Ikea 😉 Massa Kramar

  2. Anna: Ni kunde ha kommit tillbaka och ätit upp resterna 😉

    Linda: Det hade vi , tack. Det är jättegott när jag kommer hem så kan jag maila receptet om du vill.

    Petra: Tack, ja visst var det skönt att vi faktiskt fick sol!

    Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *