Rågsiktskaka

Denna vecka blev det rågsiktskaka som bakades som veckans frukostbröd.
Isabella hjälpte till och hon tyckte att brödet blev jättegott!!

Rågsiktskaka 4 st

50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
2 msk sirap
12-15 dl rågsiktsmjölG(ev fänkåloch anis)

♥Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader
♥Smula jästen i en bunke, tillsätt salt och sirap.
♥Häll ner degvätskan i bunken, tillsätt lite i taget och rör ut jästen så att den löser sig helt.
♥Häll i ev kryddor och sedan mjölet.
♥Låt degen jäsa 30 min i bunken under bakduk.
♥Knåda degen på mjölat bakbord och dela degen i fyra lika stora bitar.
♥Platta ut degen till en rund kaka, ca 17 cm i diameter.
♥gör ett hål i mitten och nagga brödet.
♥Låt bröden jäsa i 30 minuter på plåten under bakduk.
♥Grädda brödet i 225 grader i ca 12 minuter. Låt sedan brödet svalna på galler.

Lycka till!

Leave a comment

Your email address will not be published.