Sagt av Isabella

I kväll vid nattningen låg Isabella och filosoferade väldigt mycket, om allt möjligt som har med vårt nya liv att göra.
Här är “godbitarna”:

“Mamma visst var det bättre när jag var 4…3…2..1år för då ville pappa också bo med oss och sen skulle ju han kunnat lämna mig i skolan och du lämnade oliver på dagis så skulle vi kanske inte ha så bråttom på morgonen”

“Mamma kunde du fixa en ny pappa? En som vill bo här med oss? Då skulle han ju kunna lämna mig i skolan nästa år, mamma. Men han får inte flytta. Mamma du måste fråga han om han tänker flytta. Du måste fråga honom det så vi vet”

“Mamma hämtar du tidigare eller hämtar pappa tidigare? Brukar du hämta senare? För pappa hämtar väl tidigare och då skulle du kanske kunna ta ett tidigare tåg och hämta oss innan pappa för då kan han ju inte hämta oss för då är ju inte vi där”

“Mamma det är inte hemma för mig hos pappa, men han vill väl bo där eller han kanske flyttar? Eller jag tror han bor där, kanske ett tag”

Visst vissa saker är hemska att hon säger men jag kan bli väldigt fascinerad över vad hon kokar ihop inne i sitt lilla söta huvud och vissa saker är rätt roliga när hon sätter ihop framtid och dåtid och ibland hänger man inte alls med…. Men det är härligt att höra henne.
I morgon är det dags för pappahelg och det skär lite i mitt hjärta. Såklart bröt barnens far överenskommelsen även denna onsdag med att inte höra av sig till barnen så dom ska känna lite mer trygghet i att åka till honom i morgon. Sedan ska han ju även höra av sig för att stämma av och sedan för att jag ska veta hur och vad jag ska packa inför helgen. Men men…. Han smsade ju två kvällar förra veckan för att säga att han inte kunde säga god natt för att han hade så ont efter att ha dragit ut en tand, men det var väl för att söka empati eller något. Varför höra av sig och säga att man inte kan säga god natt när man i princip aldrig gör det i alla fall?!
Jag och barnen har haft en fantastisk dag tillsammans idag och det känns väldigt bra!

Join the Conversation

2 Comments

  1. Älskade lilla gumman .. Alla tankar som finns i barns huvud och hur dem tänker om saker och ting. Och det bästa tycker jag är att dem på så många sätt är kloka även om det gör ont att höra vissa saker . Härligt att höra att ni haft en sån fin dag ihop . Ni lurade mig att bli sugen på popcorn .. Tusen kramar <3

  2. Lilla vännen <3 vad mycket hon tänker.. jag tror att det är viktigt för henne att tänka, grubbla och bli lyssnad på. Hon har mkt känslor att bearbeta den lilla varelsen. Visst är det (trots sorgliga inslag) härligt att höra att de kan uttrycka saker på det där sättet..

    Kramar till er

Leave a comment

Your email address will not be published.