En plåt på väg in i ugnen
Just nu håller vi på att baka hamburgerbröd för ikväll blir det hemmagjorda hamburgare till middag, det ska bli riktigt mumsigt!
Recept på grova hamburgerbröd 12 st stora eller 20 st mini
1 paket jäst 2 dl rågmjöl
5 dl fingervarmt vatten 4 dl grahamsmjöl
1 dl olivolja 7-8 dl fullkornsdinkelmjöl
2 tsk salt 1 ägg & sesamfrön
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja & salt. Blanda i rågmjöl, grahamsmjöl & dinkelmjölet. (spara lite dinkelmjöl till utbakningen) Arbeta degen smidig. Jäs degen övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen & knåda den lätt. Baka sedan ut till bullar & lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Vispa ett ägg lätt & pensla bröden. Strö på sesamfrön & grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Nä nu piper det i köket bäst att titta till bullarna….
Kram å Hej