Fruktansvärd men slutligen duktig

“Kissa” säger en stolt Isabella och pekar och visar att hon för 1:a gången kissat i pottan!!

 

I eftermiddags var min tjej allt annat än duktig kan jag tala om. Vi hade en bokad klipptid hos min frisör Julia men Isabella totalvägrade att klippa sig. Jädra unge! Vi har pratat med Isabella hela veckan om att hon skulle gå och klippa sig och att man sitter i stolen och at det inte är farligt bara för att förbereda henne. Senast innan vi gick in hos frissan så tog Isabella glatt tag i en hårtofs på sitt lilla huvud och sa “kippa”. Efter många olika försök och mutningar fick vi ge upp men då blev Isabella bara värre, mycket värre. Hon vrålskrek, slängde sig på golvet, gömde sig nere under ett element. Hon vägrade att sätta på sig jacka, skor och mössa…Det gick bara inte att få henne att lugna ned sig och trösta henne, hon bara vred sig och skrek. Det slutade med att jag fick ta henne under armen och gå utanför. Jag trodde att hon skulle vilja ta på sig jackan när vi kom ut i kylan men nej…tillslut lyckades jag tråckla på skor, jacka och mössa och sätta fast henne i selen i vagnen, inte problemfritt om man säger så. Hon vrålade och skrek så att hon höll på att kräkas två gånger och jag kände mig som världens sämsta mamma!! Men helt otroligt för när jag äntligen lyckats brotta ner henne i vagnen satt hon snällt och tyst hela vägen hem. Hon som aldrig annars vill sitta i vagnen och dessutom inte vara fastspänd, men hon var väl så utmattad av allt bråk. Jag tappade totalt ork, lust och kände mig bara helt slut och jätte ledsen. Väl hemma så gick kvällen bra och jag har låtit henne ha ett hårspänne i luggen och förklarat att hon nu måste ha det tills hon går med på att klippa sig eftersom luggen hänger i ögonen.

Kvällen avslutades i allafall bra då Isabella för första gången kissade i pottan. Jag trodde henne inte först men mycket riktigt så hade hon kissat. Sedan ville hon kissa mera och bajsa också men det är ju svårt när man inte är nödig liksom. Men så är det ju alltid när dom gjort något nytt och varit duktig då vill dom göra det 100 gånger igen. Jag blev så stolt för vad vi har kämpat med pottan en längre tid. Nu kan jag somna med ett leende i kväll. Skönt också att få känna sig stolt efter den fruktansvärda eftermiddagen. Det är kul med barn nästan jämt 🙂

 

Kram å Hej

 


 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.