Graviditetshormoner???

Varning! Det blev ett långt inlägg med en massa pladder… 🙂

I två dagar nu har jag varit lättirriterad. Eller ja lätt och lätt vissa saker skulle nog vem som helst kunna bli irriterad över. Men en sådan där olustig känsla har liksom behållt sig kvar, blä! Det beror nog mycket på graviditetshormonerna kanske?

I går morse började morgonen med att jag var överlycklig att jag kom i väg tidigare hemifrån och räknade då med att komma tidigare till jobbet såklart. Men nä…på vägen till bussen upptäcker jag att jag glömt remsan hemma som jag fått av G för att jag glömt att köpa ett nytt månadskort. Tittar på klockan och tänker att jag banne mig inte vill vända nu när jag skulle få komma tidigare till jobbet. Tänker ut en lösning om att stämpla dom två sista (behöver egentligen 3 klipp) till Älvsjö på en remsa jag finner i fickan och sedan köpa ett månadskort på Älvsjö station. Ombestämmer mig och tror att jag är smartare som löser en sms-biljett hela vägen, insåg ju att det inte var så smart och blir irriterad. Får vänta på bussen som inte kommer och sedan är självklart pendeltågen försenade så i slutändan kom jag senare än vad jag brukar till jobbet!! Suck! På morgonmötet informerar chefen om att vårt internet eventuellet ska stängas ner. (inte så troligt eftersom jag inte kan göra mitt jobb utan internet alla gånger) Tänk att vuxna människor inte ska kunna klara av en sådan sak utan sitter där en massa på arbetstid!! Sjukt! På eftermiddagen hämtade G och Isabella upp mig och vi åkte direkt till vår bank för att beställa en tid i nästa vecka. Isabella vill inte vara på banken och samtidigt som jag försöker hålla koll på henne och roa henne försöker jag lyssna på bankmanen. Jag hör hur han säger något om att han vet hur man fångar barns uppmärksamhet, jag hör hälften och att han rabblar en massa färger. Han ber mig sedan säga en färg och jag lite stressad säger den färg jag hörde honom säga sist nämligen orange. I samma ögonblick som han vänder sig och går för att hämta något inser jag ju att han ska ge Isabella en spargris såklart. Jag suckar inom mig och undrar 1000 gånger och fortsätter under kvällen fast med ett leende varför jag sa orange?? Jag gillar typ inte orange och hur bra passar orange in i Isabellas rum?? Varför sa jag inte vit??Svart? Rosa??? Suck! Nu tycker jag mest synd om grisen efter att jag irriterat mig på att han är orange. Den stackars lilla spargrisen kan väl inte rå för att han är orange heller 🙂 Han står nu på Isabellas byrå så FINT! När vi sedan kom hem fann jag ett paket bland posten som innehöll en söt hälsning och chokladbitar från underbara Sofi med familj och ni kan ju gissa om det fick en på bättre humör!!!

I dag har jag mått lite dåligt hela dagen, det har tryckt och så i magen och jag har bland annat irriterat mig på en människa som sitter i ett rum längre ner i min korridor och arbetar på en annan avdelning. Hon har en förmåga att använda korridoren som något motionsspår när hon pratar i mobilen (oftast privat) Hon stegar på (hon har säkert en stegräknare på sig) och pratar högt, dessutom har hon som nästan alltid prassliga träningsbyxor som också låter när hon går och i dag har hon gått ett antal gånger fram och tillbaka både före och efter lunch!!! AHHHH!!
När jag sitter på pendeln hem kommer jag på att G inte har bilen så jag som i dag har noll ork gick hem för att ta bilen bort till dagis för att slippa tjafset med Isabella som vägrar att sitta i sin vagn. Smart tänkte jag att jag var! När jag kommer till dagis är alla barnen jätte glada och ropar på “Isabellas mamma” och Isabella är jätte glad och knölar ingenting med ytterkläder och jag kände hur mitt humör blev 100 gånger bättre, skönt! Då ser jag att dagiset som hela tiden sagt att luciafirandet alltid är på morgon kör ett test i år och har lagt det 14.30 på fredag istället. Suck! Vi åker till Göteborg efter lunch på fredag så det innebär att det vi nu sett fram emot kommer vi att missa. Typiskt! (och åter igen irriterande!) Vi går ut från dagis för att hämta vagnen från förrådet och köra ner till parkeringen. Då händer något som aldrig hänt tidigare (och självklart i dag av alla förbaskade dagar!!) Isabella vill sitta i sin vagn! Hon klättrar upp och sätter sig fint i vagnen och när hon får syn på vår bil börjar hon vråla och skrika “NEEEEJ” och eftersom jag inte kan lämna bilen vid dagis så får jag brotta in min älskade lilla unge i bilstolen och köra hem med en vrålandes unge som slår och sparkar så mycket hon orkar hela vägen hem (vilket iofs är en ganska kort bit men självklart trafikstockning vid rondellen) Det spelar ingen roll hur man gör!! Jag kan sätta mitt liv på att om jag hämtar henne i morgon utan bilen så kommer hon vägra att sitta i vagnen!!

Nu är jag på lite bättre humör för Isabella och jag har julpysslat lite och satt in julskinkan i ugnen 🙂 Kanske kommer det lite bilder och ett roligare inlägg lite senare! I går funderade jag på att sluta blogga då jag blev besviken på att besökssiffran sjunkit och så även kommentarerna. Kanske skriver jag ointressant och tråkigt eller så har folk bara fått vettigare saker för sig. Nu är det middagsdags och snart kommer G hem!! Tjooohoo!! 🙂

Kram å Hej

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *