Tjockisar får inte vara med….

I år får jag inte vara med i julskinketävlingen på jobbet!! Nä tjockisar som ser ut som att dom svalt 1:a priset får inte vara med och skjuta i skinkskyttet! Ganska förklarligt eftersom det blir svårt att sätta hörselskydd på magen 🙂 Tråkigt men nästa år vinner jag!!

I tisdags gick vi in i vecka 24 och jag måste få säga att jag stundvis är rätt less redan och då inser jag att det är ju typ 4 månader kvar… Ja Ja det är mysigt också som i dag tex när jag fick putta lite på magen för att parveln skulle flytta på sig för den låg lite i vägen när jag satt vid skrivbordet.

 

På gravid.se står det bland annat detta om vad som händer inne i magen just nu:

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Barnet är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700 gram. Skulle barnet födas nu har den 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner. Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba i hop.


Nu är G i väg med Stefan och dom ska spela badminton och jag ska göra ett litet expriment. I år ska jag testa att göra lussebullsdegen i kväll och låta den kalljäsa i kylen tills i morgon och sedan baka ut och grädda bullarna i morgon. Har fått det tipset för att få dom saftigare, vi får se hur det blir. Återkommer när jag vet resultatet 🙂 Åhh nu önskar jag att jag hade haft en Kitchen Aid!!! Snälla tomten…! 🙂

 

 

Kram å Hej

 


 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *