Vad blir det för mat??

Ja vad blir det för mat? Att det ska vara så svårt att få till det där med maten. I perioder är vi jätte jätte duktiga och har matsedlar, handlar och lagar efter dom men sen händer det något och man tappar allt och är tillbaka på noll igen. Det har varit kämpigt nu under graviditeten eftersom jag mått illa och sedan alla sjukdomar hit och dit som gör att man inte vet vad man är sugen på osv.

Nu i måndags började G sitt nya jobb och för första gången i sitt liv ska han börja att ha matlåda så nu är vi två som ska ha matlåda med oss. Nu krävs det lite mer planering måste jag säga och jag ska nog ta och plocka fram våra gamla matsedlar och se om jag kan få i hop något, vi får väl se hur länge det håller denna gång 🙂

Alla tips på goda, snabblagade och enkla recept/maträtter som kan inspiera mig mottages tacksamt…

Isabella försökte att hjälpa mig i januari med att hitta goda recept till en matsedel.

Hon får nog ta och hjälpa mamma igen 🙂

Join the Conversation

4 Comments

 1. Jag är typ sämst på mat.. 😀 Det blir tyvärr mest halvfabrikat till Elis, mycket för att det är praktiskt och att han fortfarande är världens kräsnaste unge som “bläääar” åt allt som har sås. Förutom fiskbullar dåra..

  Men om jag skulle välja vad jag ville att vi skulle äta så skulle det nog bli mycket pastasallader, det gillar jag 😀 Eller typ pasta med skinksås (ja, jag vet… är vegetarian.. men det finns veggoskinka ju!!). Sen gillar jag banan och curry så det vore fint om Elis tyckte om också, brukar varva Quorn och banan i en form, hälla på grädde och curry och in i ugnen. Funkar tydligen bra med fläskfilé också för de som vill 😀

  Laxburgare… Rostade rotfrukter i ugn… Jadu, det finns mycket som jag skulle gilla att äta men som lillpysen ratar!

  Lycka till med letandet!

 2. En vardagsfavorit här hemma är ChiliconCarne med råris och så majs i för Novas skull 🙂 Är ju lika enkelt att göra som spagetti och köttfärsås men mycket godare tycker jag. Vi har också kommit helt ur våra vardagsvanor sen Nova blev sjuk och nu blir det mest sånt som vi tror att Nova kan tänkas äta. Annars för att få det att funka med dagis/jobb så måste man ha koll på vad man ska laga till middag på vardagarna. Du kan väl lägga upp eran veckomatsedel här på på bloggen som inspiration sen 🙂 KRam

 3. Sofi: Ja frågar man Isabella så får alltid till svar -“Pasta, pasta med sås” eller “Pasta med bullar” vilket är med köttbullar, kan ju bli lite enformigt om vi ska äta efter hennes önskemål 🙂
  Laxburgare blev jag jätte sugen på nu så det blir det nog i morgon!

  Emily: Då ska jag kolla där 🙂

  Kristin: Åhh chiliconcarne mums! 🙂
  Ja det måste ju fungera med maten för att få i hop vardagen.
  Visst kan jag lägga ut matsedlarna vi gör. Ska sätta mig i helgen tänkte jag.

  Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *