Bad, BVC & besök av Jennie

Det blev bad i diskhon i förmiddags, det kändes mycket enklare just då än att ta fram badbaljan osv. Oliver älskar verkligen att bada!

Efter lunch tog vi en promenad till Liljeholmen i det mindre vackra vädret. Oliver hade tid hos BVC-sköterskan och hos barnläkaren. Han gick igenom besiktningen hos doktorn och det är ju alltid skönt.

Det första  doktorn sa när vi kom in var “Han skulle man inte kunna tro att han bara är 8 veckor gammal” Jag fick med det och efter vägning och mätning bekräftat det jag känt nämligen att min lille son inte är så liten…

Oliver väger nu 6400 gram och är 59,5 cm lång, den längden och vikten hade Isabella när hon var 4½ månad. Visst man kan inte jämföra barn och gärna inte tjej och kille men nu förstår jag varför jag tycker att mjukliften ser liten ut när han ligger i den och att min rygg är paj för att det är tungt att bära omkring på honom mycket. Så nej morfar och Carita, det är ingen liten bebis ni kommer att träffa näst nästa helg 😉

Doktorn tyckte också att Oliver var väldigt stark vilket vi också har reagerat på. Han kan nästintill stå i vårt knä i bland och när vi lägger honom på mage i babygymmet visar han tecken på  någon sorts ålnings/krypteknik och hasar sig ibland fram en liten minibit. Det måste ha blivit något fel i leveransen, jag beställde ju ett lugnare barn än Isabella, vart reklamerar man? HaHa! Nä du Oliver vill du springa vid 9 månader som syrran så får du väl det, mamma älskar dig massor lilla plutt!♥ Han mår bra och det är det allra viktigaste!

I kväll fick vi besök av Jennie som kom på middag, alltid lika mysigt när hon kommer förbi och hälsar på.

Hoppas ni haft en bra tisdag allesammans!

Join the Conversation

5 Comments

 1. Hihi.. söta lilla tjockis-Oliver 😀 Blev tvungen att kolla i Elis journal och ser att han vägde 6 850 när han var 12 veckor. Innan dess var han ju rätt spinkig (dålig mat morsan..).. Så Oliver har nog lite försprång på Elis än, hehe! Men det har ju jämnat ut sig, nu är ju Elis inte direkt knubbig, springer väl för mycket 😀

  Praktiskt förresten att det går att bada i diskhon! Bra arbetshöjd också!

  Hoppas ni har det bra!
  Kram

 2. Vad skönt att han blev godkänt och klarade besiktningen!Det ser så härligt ut där han ligger i badet och han ser verkligen ut att njuta till fullo…Fina Oliver! Tror oxå han kommer gå tidigt..! Hoppas ni får en mysig kväll tillsammans och krama alla i familjen från mej!

  Tack för pratstuden ikväll!!Den värmer som alltid! Kramr

 3. Dra på trisse han har vuxit om min Nova:(fast inte på längden då vi får väl en flaggstång haha kram skönt besiktningen gick bra.

 4. Det va ju skönt att allt var bra ändå! Och de kommer säkert tycka han är liten ändå 🙂 din pappa o Co alltså.

  Va dum jag är.. det klart jag vet att ni har liggdelen på UJ.. min hjärna är luddig av trötthet och hormoner haha 😉

  6430 g o 60 cm var Ville vid 2 månader 🙂 Stora grabbs haha!

  Kram

 5. Härligt att bada, musiga bilder!! Vad skönt att allt var bra med din lilla prins. Ja tänk snart har du två som springer omkring 🙂 KRam

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *