6 månaders kontroll

I dag har Oliver varit på sin 6 månaders kontroll med läkarbesök. Det gick bra, han gick nästan i genom besiktningen helt. En liten anmärkning på vänstra höften så vi ska få en remiss till en ortoped som också ska få kolla. Känns tryggt att det kollas upp och att doktorn inte bara skickade hem oss och sagt standardfrasen “blir det sämre får ni höra av er” eller liknande. Nu i kväll har jag självklart kommit på en del frågor ang höften som jag glömde fråga, jag blev lite ställd där eftersom jag var så 100 på att skulle vara okej som vanligt.
Men jag kan ju ringa vår bvc-sköterska och fråga i morgon.

Oliver hade inte växt så mycket sedan sist, 1 cm på längden och 370 gram i viktökning. Han är nu 69 cm lång och väger 8940 gram. Alldeles perfekt! 😉

Nu ska jag starta operation “få Oliver att inte äta så mycket på nätterna” och operation “sluta amma” det är bara de att Oliver är inte riktigt inne på samma linje. Vad är det för speciellt med killar och bröst??? Hade absolut inte detta problem med Isabella, hon smaskade och åt mat och valde själv bort tuttarna. Nu är Oliver 6 månader och han behöver inte längre amma 23.00, 01.00, 03.00, 05.00… Nä nu är det slut på det där och nya rutiner ska inrättas! Men jag är så förbaskat blödig och mesig så operationerna kommer nog att ta lite tid 😉

Oliver väntar på sin tur på bvc

På väg att hämta syrran från dagis

Join the Conversation

4 Comments

 1. Hejja Anna! Och nej, han behöver ju inte amma så ofta!

  Minna klarar sig på mat vid 20 och sen lite amma vid typ 01 (med min begränsade mjölkproduktion, och jag vet iofs inte hur länge hon snuttar för jag brukar somna) och sen käk vid 4 typ. Och upp vid 7 i bästa fall men oftast vaknar hon 5:20, grrrrr!!!!

  Det lär säkert bli ett par nätter med högljudda protester men är du envis så lägger det sig säkert efter ett par dagar. Tror det tog 3-4 dagar när Elis slutade äta på natten. Se till att G är hemma bara så att du kanske få sova lite på dagarna istället 🙂

 2. Söta oliver! Vi håller tummarna att allt ska gå bra med höften! Jag blir lika förvånad varje gång jag ser han blir så stor! Sitter själv och allt! Tant anna får nog ta och göra ett besök snart 😉 ta hand om er!! Kramar på er

 3. Hoppas det ska gå bra med höften,Hmmm det där med amning jag känner mig skitdum nu haha ja e så blödig o töntig men nu e jag sååå jäkla trött så jag måste ta tag idet där,Nova vaknar varannan timme o ska ha bröst,det går inte man e inte männsklig längre 🙁 men grejen e att hon väcker upp hela huset om hon inte får som hon vill,jaja vi får kämpa ihop du måste rapportera hur det går för er:)kram

 4. Haha.. Jaa, du =)
  Bara för att han är liten så är han ju inte dum 😉 Kille som han är, så är ju bröst det allra bästa han vet!! Han håller ju hårt i dom sålänge det bara går =P
  Mammafår nog bara vara lite envisare.. Stort lycka till med operation avtuttning!! ;P Kram..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *