Empati??

Vad har hänt med folks empati egentligen??

Stressade själv från jobbet för att hinna med 11.59-tåget för att åka hem och byta av G som jobbar sin sista dag innan pappaledigheten.
Tåget rullar in i tid men börjar tuta och gör en hastig inbromsning i början av perrongen. Senare visar det sig att någon befunnit sig nere på spåret, ingen olycka (tack och lov) inträffade men chauffören valde att inte köra vidare pga chocken. Folk blev upprörda och tyckte att föraren betedde sig löjligt. Visst SL är ju kända för strul men man kan ju tänka sig själv hur man skulle må om man varit sekunder ifrån att ha kört ihjäl någon eller invalidiserat någon för resten av dennes liv. Vi kanske bara skulle vara glada för att hon tog beslutet och inte körde vidare trots att hon mådde dåligt.
Dessutom så kunde vi åka med nästa tåg som gick 15 min efter och eftersom uppståndelsen tog tid så behövde vi endast vänta max 10 min… Herregud vad är det för fel på folk???

Japp nu är man tillbaka i pendlandet igen 😉 Btw så har mon första arbetsdag (som skönt nog bara var en halvdag) gått kanon!
Härlig fredag, lite grå och regnig bara..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *