Bönsallad

I söndags testade vi att göra bönsalladen som fanns med i senaste numret av Mama.
Det blev riktigt gott!
Vi hade bönsalladen som tillbehör, istället för pasta eller potatis, till en smarrig köttbit.

6 portioner

400 g kokta kidneybönor
400 g kokta kikärtor
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1-2 tsk honung
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 rödlök, finhackad
ca 75 g soltorkade tomater, strimlade
1/2 dl färsk basilika, hackad

Koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningen eller skölj bönorna under kallt vatten och låt rinna av om du använder konserver.
Rör ihop olja, honung, vinäger, salt och peppar. Blanda bönor, vinägrett, lök, tomater och basilika. Servera!

Smaklig måltid!

Join the Conversation

1 Comment

  1. Åh gud så gott!! Tänk på mig som inte äter nåt 😉 haha visa inte så goda bilder! Skoja bara, men shit så gott det ser ut! Tugga mat.. jag längtar!

    Kram

Leave a comment

Your email address will not be published.