Ändrade planer

Idag skulle det ha varit den sista mammalediga-dagen innan jag skulle börja att jobba tills jag blir pensionär… (Okej jag skulle ha varit föräldraledig på fredagar men sista dagen av en sammanhängande föräldraledighet)

Imorse ändrade jag om planerna och är nu mammaledig måndagar och tisdagar. Som ni kanske vet så har jag inte riktigt gillat att Oliver började på förskolan redan nu men pga platsbrist mm så fick det bli så. Jag förespråkar att vara hemma med sina barn.
Oliver vaknar väldigt tidigt på morgonen, för det mesta runt fem och har svårt att somna om men ibland går det. Ju med att han vaknar så tidigt så behöver han fortfarande ta en liten powernap lite senare på morgonen, vanligtvis vid åtta-tiden och det ställer till vissa problem när barnen på måndagar och tisdagar behöver lämnas vid åtta. Onsdagar och torsdagar hinner han ta sin powernap innan lämning vid nio och dom dagarna fungerar allt kanon. Jag har mått dåligt och grubblat på hur vi ska lösa detta lilla problem och visst får han sova på förskolan på förmiddagarna men eftersom jag inte riktigt är säker på hela den här situationen och vill mina barn det bästa så känner jag att detta är en väldigt bra lösning för alla. Mitt kontrollbehov spökar också lite och nu mår jag bättre när jag bara behöver lämna två mornar i händerna på min sambo. (jag tvekar absolut inte på att han klarar av det men är man kontrollfreak så är man…)
Så fram till årsskiftet kör vi såhär och det känns otroligt bra. Ångesten och den tunga stenen försvann och nu känns det tom helt okej att börja jobba på onsdag. Det blir en mjukstart för både mig och Oliver. Skönt!

Join the Conversation

5 Comments

  1. Klokt besök och skönt att det verkar ok med ditt jobb. Då kan vi ju ses litegrann under hösten! Kram

  2. Ingen är gladare än jag ! Gud vad roligt ! Som vi brukar säga man ska lita på sin magkänsla ! Tror det blir toppen bra ! Kramar

  3. Förstår precis hur du känner.Nova skulle egentligen börjat i jan.Men fick plats i augusti så det vr vara at gilla läget men jag är oxå mammaledig tors-fre så det känns skönt.Grattis till Isabella igen o vilket kalas hon hade wow.kram på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *