600 gram fisk tex torsk, lax, sej eller blanda.
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1 liter vatten
3 msk fiskfond
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2- 1 dl hackad persilja
ca 2 dl skalade räkor
Hacka lök, vitlök och chili och stek lätt i smör. Tillsätt tomatpuré och fräs lite.
Häll på vatten och fiskfond och låt puttra i ca 15 minuter.
Skär fisken i kuber och häll i dom och grädden i pannan. Låt puttra i ca 5-10 min, eller tills fisken är klar (beroende på storleken på fiskkuberna).
Strö den hackade persiljan över soppan och garnera med räkorna.
Klar att servera! Smaklig måltid!
Denna soppa åt vi i söndags och den är supergod. Vi tänkte bjuda Natalie på den när hon kommer förbi på fredag (om vi är friska förstås)
oj vad gott detta är!! Detta måste vi testa någon gång hemma, tack för tipset!