Christer Engqvists krönika

Läste Christer Engqvists krönika i förra numret av "Stora & små" och tyckte att den var lite rolig.


Har du drabbats av parentecit?

 

Verkar det som om ditt liv har genomgått en drastisk förändring på sistone? Har du svårt att känna igen dig själv och din vardag? Då kan du ha drabbats av den nya folksjukdomen parenecit, tidigare känd som päronsjukan. Här är tio vanliga symtom att hålla utkik efter:

 

1. Rulla vagn-symtomet

När du handlar mat kommer du på dig själv att rulla varuvagnen fram och tillbaka, precis som du gör med barnvagnen.

 

2. Fläck-symtomet

Sedan du fick barn bekymras du inte längre av en fläck på tröjan eller byxorna, även om det är kräk. På frågan "Är det bajs du har på tröjan"? Svarar du "Ja, men det är bara lite grann" och tar på dig en kofta istället för att byta om.

 

3. Skära upp maten-symtomet

Du skär upp all mat i småbitar, även din egen. Innan du hunnit tänka efter har du dessutom mosat all din mat och blandat ihop den till något som liknar en slags hemmagjord puré.

 

4. Toakoll-symtomet

Du har numera järnkoll på var det finns offentliga toaletter och vilka mynt de kräver. I din plånbok eller börs har du alltid minst en femkrona eller fem enkronor.

 

5. Föräldragrupp-symtomet

Dina viktigaste vänner just nu är de andra föräldrarna som du fikar med nästan varje dag. Ni kan allt om varandras barn men vet egentligen ingenting om varandra.

 

6. Vi-symtomet

"Ska vi ta på oss skorna"? Frågar du ditt barn, fastän: a) du har redan tagit på dina egna för länge sedan och b) barnet bara kan svara "bööh" och "ämääm".

 

7. Läget-symtomet

När någon frågar dig hur du mår, börjar du istället berätta om hur ditt barn sover, äter och, vilket är särskilt intressant för alla ickeföräldrar, bajsar.

 

8. Sömn-symtomet

Hur trött du än är verkar det omöjligt att få till en riktig sovmorgon. Även om du tagit föräldraskapets första fylla och tror att du har slumrat bort hela dagen kan du ge dig fasen på att du ändå vaknar självmant och masar dig upp före halv åtta.

 

9. Passa på-symtomet

Du passar på att äta fort medan barnen kladdar med sin egen mat. Du passar på att sova medan bebisen tar en middagslur. Ni passar på och går på bio när ni har barnvakt. Och när "Bolibompa" börjar passar ni på att skaffa ett syskon. Väntar ni till efter åtta på kvällen är båda för trötta.

 

10. Dag-TVsymtomet

Vem var det som sa att ruta in din dag efter barnets vanor och mönster? "Hem till gården", "Skilda världar", "Oprah", och "Dr Phil" har blivit livsviktiga hållpunkter i ditt nya liv. Men egentligen passar du ju på att läsa en massa böcker, eller hur?

 

Uppfyller du en eller flera av följande punkter är du sannolikt drabbad. Gäller det fler än hälften är ditt tillstånd att betrakta som både allvarligt och obotligt. Grattis!

 

www.storaochsma.se

 

Tyckte att den var lite rolig, än så länge känner jag igen mig på några av punkterna men det lär ju bli fler med tiden… 🙂 Hur många punkter uppfyllde du?

 

Kram å Hej

Leave a comment

Your email address will not be published.