Vår semester

(Varning för ett lååååångt inlägg men det finns mycket bilder och två video)
Vi hade verkligen en toppenvecka förra veckan, visst saknade vi pappa G och Tjorven men inte overallen, mössa och vantar 🙂 Så skönt att bara kunna gå ut och in utan att behöva tänka så mycket, jag längtar till sommaren!! Vädret var växelvis bra med sol och värme men det var oxå flera dagar med moln. Hade det varit min semester för några år sedan så hade jag varit besviken på vädret eftersom jag nästintill är besatt av att bli brun. Men nu när jag reste med Isabella så tyckte jag att det var skönt med lite moln också. Tänk vad en liten kan förändra ens liv 🙂 Jag var mycket noga med att ha Isabella i skuggan, smörjde in henne med 50+ kräm och hon hade uv-dräkten på när hon badade. Min moster sa tillslut till mig "Kan det inte få synas något att hon varit utomlands? Det är ju bara det brända som är farligt!"
Det bodde svenskar, norrmän, tyskar och mycket finnländare på hotellet. Isabella hittade några svenska barn att leka med i lekparken och i poolen så det var roligt.
Flygresan gick väldigt bra med Isabella, hon sa inte ett ljud varken vid start eller landning. Hon protesterade inte ens när vi fick göra två landningsförsök på vägen hem för dåligt väder här i Sverige, men jag kan tala om att jag knorrade lite då…Jag försökte innan flygningarna att hon skulle hålla sig vaken och springa av sig på flygplatsen så att hon skulle kunna vila middag på planet och det fungerade jättebra. Visst blev hon lite rastlös ibland men vem blir inte det? Så i det stora hela gick flygningarna över förväntan! Det hade varit mycket skönare för min del om G hade varit med på resan och man hade kunnat bli avlöst på ett helt annat sätt men det var underbart att få vara så mycket med min lilla Isabella igen och nu längtar jag verkligen till mammaledigheten i april!
Mclaren-sulkyn som jag blivit rekomenderad och hade med på resan blev jag inte riktigt vän med. Jag kan göra ett inlägg om den lite senare för er som funderar på att köpa en sådan. Jag betalade bara 20 kr (plastsäck & buntband) för att ta med vagnen tur och retur med flyget vilket jag tyckte var kanon.
Dom spanska blöjorna som jag köpte var sådär, dom fäste inte riktigt i snibbarna så det var tur att jag hade underbyxor med till Isabella för då satt dom ju kvar. Dessa blöjor kostade 7.95 euro för 28 stycken. Det fanns på samma affär pampers men då kostade dom 15,65 euro. Det fanns oxå Huggies badblöjor men dom kostade 17 euro för typ 15 stycken så blöjor på Gran Canaria är dyrare än här i Sverige men det kan det definitivt vara värt för att slippa släpa med sig.

Här bodde vi och det var väl helt okej, man är ju van vid lite bättre standard men man tillbringar ju ändå inte så mycket tid "hemma" mer än för att sova. Jag var glad för att det fanns en micro vilket underlättade massor för min del.


Hotellområdet hade två stycken lekplatser och dom besökte vi självklart varje dag till Isabellas stora förtjusning.

Det fanns sex stycken pooler och barnpooler så det var verkligen kanon. Alla var tyvärr inte uppvärmda denna tid på året men vi höll ju mest till i barnpoolerna och dom var varma. Isabella älskar att bada och tycker inte att det är läskigt om hon ramlar och kommer lite under ytan. Vissa dagar fick jag dra upp henne ur poolen för att hon hackade tänder men ändå ville hon bada mera. Det var svårt att få hitta en bra video att visa er eftersom det var någon knubbsäl som ni inte vill se i närheten av Isabella hela tiden…ha ha!!!

En dag tog vi taxi och åkte till en strand lite längre bort och det var en jättefin sandstrand. Grabbarna körde vattenscooter och Isabella lekte i sanden. Hon samlade även stenar som hon sedan pråmt skulle ha med sig i vagnen när det blev dags för eftermiddagsvila.

På onsdagen var det marknadsdag men Isabella var inte så road (inte jag heller då det mest bara är en massa skit!) att sitta stilla i vagnen när hon har så mycket spring i benen.

Men en sväng i ett shoppingcenter en annan dag och hon fick springa av sig lite tyckte hon var mycket mycket bättre 🙂

            

Hotellet hade, vilket jag tyckte var ganska grymt, påfåglar i en liten bur. Isabella tyckte däremot att det var roligt att titta på "pip" som hon säger. Det blev några besök där under veckan då vi passerade fåglarna när vi gick till matsalen.

                 

Isabella leker i skuggan. Isabella äter banan i skuggan. Isabella sover middag i skuggan.
Den pyjamasen från IdaT var kanon att sätta på henne efter badet.


Isabella kollar in hotellets broschyrer över aktiviteter och hon ville även köpa vykort 🙂

Vi hade halvpension vilket innebar frukost och middagsbuffé. Variationen på middagsbuffén var tyvärr inte så stor men visst blev vi mätta och belåtna varje dag utan tvekan. Men jag har nog ätit tillräckligt med pommesfrites och munkar för hela 2009 🙂 Det var en match ibland att försöka underhålla Isabella under måltiderna om hon redan ätit. Men vissa dagar var det spännande att få smaka något från våra tallrikar eller få ett eget äpple eller så. I det stora hela gick det faktiskt rätt bra om man jämför med dom andra barnfamiljerna….

Isabella kollar in en kaktusplantering på hotellområdet. Det var ett stort hotellområde och det var skönt för mig och Isabella att vara där för då kunde jag släppa henne och hon fick gå själv. Utanför området var det svårare för biltrafiken, kanalen, en massa folk och hon springer ju så fort 🙂 Jag har verkligen ändrat min syn på semester nu och dom närmsta åren kan jag tänka mig att bara åka till ett stort hotellområde med många barnpooler, all inklusive och bara vara.

Isabella hängde en kväll i baren i pyjamasen. Hörselkåporna kom till användning när dom började spela musik. En kväll somnade hon i vagnen med hörselkåporna medans vi såg en av hotellets shower.

Isabella dansar utanför minidiscot som var för lite äldre barn. Men vår lilla fialotta har ju så extremt svårt att inte dansa så fort hon hör musik. Jag kan tala om att hon roade alla vuxna som satt bakom henne i baren… Fick inte till så många bra videos men här är en iallafall 🙂


På väg hem till kalla Sverige igen

Kram å Hej

              

Leave a comment

Your email address will not be published.