Dagarna med mina gullegrisar

Isabella sover numera hela nätter i sin säng. Förut kunde man räkna dom gångerna på fingrarna men nu är det tvärtom vilket känns kanon. Däremot har hon börjat med att vakna och köra i gång dagen redan vid 5-6-tiden på morgonen…
Vår 2 ½ åring är en glad och aktiv liten tjej med ett rackarns humör och en stenhård vilja och hon trotsar så in i bomben. Vi bråkar varje dag och jag har börjat att välja mina strider för att vi inte bara konstant ska tjafsa om allt! 😉 Det som är skönt att veta är ju att det är fullt normalt och att det kommer att gå över… Bara jag inte hinner slita av mig allt mitt hår innan dess. Hm.. sen kommer väl nästa trots och nästa och nästa och sedan kommer tonåren… HaHa! Men förhoppningsvis blir det några lugnare perioder där i mellan!

Isabella pratar väldigt mycket och jämt, jämt, jämt numera vilket självklart är jättekul (och öronbedövande ibland). Det kan vara långa haranger och i bland kan det ta lång tid innan hon verkligen kommer fram till vad hon vill ha sagt. Det är så gulligt tycker jag, hon börjar bli mer och mer en egen liten person. Det är ju också så roligt att man börjar förstå vad hon berättar.Man måste börja passa sig för vad man säger för hon snappar upp och härmar massor av de vi säger.Hon har lagt till med många vuxna ord och meningar vilket låter så lillgammalt i bland, tex “Ursäkta mig mamma, jag måste torka näsan”, “Inte nuu mamma, jag kommer snart”
När vi börjar prata om att det börjar att bli dags för nattningen på kvällen pekar hon på TV:n och säger “När det här är slut då är det dags att lägga sig”.
Om Oliver blir ledsen när han sitter i babysittern går hon fram till honom, klappar honom i bland på huvudet och säger “Lugna dig lillebror, mamma kommer”.
Andra saker hon säger som låter lite roligt är “Det här är lite gott faktiskt” och när tant-Anna var här senast och målade ett spöke tittade Isabella på pappret och sa “Lite dålig faktiskt” 🙂 Ibland är det svårt att hålla sig för skratt när hon säger vissa saker.

Oliver han har inget direkt 100% mönster än, så fort jag tycker mig se ett så bryter han det direkt. Det enda som vi har kunnat lita på har varit en totalfylld bajsblöja på förmiddagen fram tills i dag då den inte kom förrän i kväll… Men jag anar i alla fall att vi är på gång med lite rutiner nu så det dröjer säkert inte länge tills dom finns där till 100%.
Dom två senaste nätterna så har han varit jätte duktig och sovit riktigt bra eller ja bra enligt en småbarnsförälder 😉 I går var jag seg i huvudet för att kroppen inte var van att få så “många” timmars sömn men i dag har jag känt mig riktigt pigg för typ första gången utan att behöva lägga mig lite extra. Skönt, det finns kanske hopp om bra sömn och bra rutiner för framtiden

Mamma älskar er, mina två små gullegrisar♥

Join the Conversation

1 Comment

  1. Dem är så fina dina underbara små trollungar!Ser så fram emot att få träffa er i sommar!Får väl förbättra mina kunskaper på att rita spöken så att
    man kanske kan få ett- Vad duktig du är Tant Anna,hahha barn är bra ärliga. Mitt hjärta smälte när du skrev lugna dej lillebror mamma kommer snart..;)

    Massa kramar Anna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *