Sånt är livet!!

Det har inte blivit så mycket bloggande för mig, jag hinner ju inte! Tiden bara rusar i väg och tillfällena att sitta en stund vid datorn har blivit färre!

Oliver har tappat totalt rutiner och mönster och är mer eller mindre som ett plåster på mig och speciellt på kvällarna. Det enda som vi håller någorlunda är mattiderna i alla fall. Han är svullen i överkäken och det ser ut som att det är 4 tänder på g ut så han har nog all rätt att vara lite stökig i mellan åt. Men han ju fortfarande otroligt charmig och en glad liten kille också. Han har börjat att testa olika ljud med munnen och det låter ibland som att han säger mamma (såklart!) Han pratar med armarna och man kan tror att han håller ett föredrag eller ska bli trummis!

Isabella trotsar och är en riktig treåring just nu. Okej hon har ju hållit på så rätt länge så vissa saker är man ju van vid och rör en inte ryggen längre… Att vara tvärt emot, vråla, tjafsa om allt och inget är bara hennes förnamn. Suck, pust och stön, man blir ju totalt slut i mellan åt! Det som fungerade bra i går kanske inte alls passar nästa dag och jag tror att jag kommer att få gråa hår innan 30 (inte så långt kvar men det hinner dyka upp några strån än) om jag har något hår kvar då vill säga, man kanske har slitit loss de i ren frustration 😉

Nattningarna på kvällarna får jag inte heller i hop riktigt just nu när Oliver bytt schema på sina dagar och Isabella är i en mellan period på om hon ska sova middag eller inte. Har hon vägrat att sova middag på dagis så är hon ett vrak när jag hämtar henne men har hon sovit så tar nattningen 1-1½ timme på kvällarna!!

Två nätter i rad denna vecka har Oliver sovit ruskigt bra och Isabella har sovit hela nätter i sin säng men typiskt nog så har jag då istället halvt hostat i hjäl mig och inte fått sovit ändå pga de…alltid är det nåt! Dessutom lyckades jag i förrgår natt att välta ut min vattenflaska bredvid sängen…suck! Det var bara att torka och försöka att lusa med mobilen. Självklart hade runnit in under sängbordet och hyllan…

Men hur jobbiga vissa dagar än är så skulle jag absolut inte vilja byta bort min mammaledighet och ännu mindre byta bort mina barn såklart! Visst kan jag vilja rymma gråtandes hemifrån ibland med jag skulle aldrig aldrig göra det!! Livets tuffaste uppgift är nog att ta hand om sina barn och uppfostra dom! Men åhhh va jag älskar mina små hjärtegryn trots allt och man smälter ju när Isabella säger “Mamma, jag ällkar dig!” En stor portion tålamod, gilla läget, andas och räkna till 10 och tänka att det är ju inget konstigt utan samma lika för nästan alla och dessutom så går det ju över (förhoppningsvis) så överlever man dom flesta dagarna!

I dag har Oliver och jag varit och babysimmat, han älskar verkligen det! Det är så mysigt och han plaskar och skrattar men egentligen känns det lite som bortkastade pengar för vår del då han har så mycket vattenvana redan och inte alls har några problem med vatten över huvudet osv.

Isabella var riktigt, riktigt taggad i dag när vi lämnade henne på dagis för i dag kommer fotografen till dagis. Sedan att hon och jag inte riktigt var överens om hennes klädval är väl struntsamma, hon är i alla fall hel, ren och matchar någorlunda 😉

I går kom Jeanette och Linus förbi och mös med oss eller Mulle Meck och Linus som Isabella säger..HaHa!!

Nu stinker det bajs här så nu ska nog Oliver och jag förflytta oss till badrummet och byta den där blöjan. Sedan kanske vi ska fylla en kartong eller två inför flytten!

Hoppas ni har en bra torsdag!

Mamma älskar er mina små hjärtegryn även fast ni vissa dagar gör mammas liv till ett litet helvete!

Join the Conversation

4 Comments

 1. Förstår att vissa dagar är tuffare än andra! Men i mina ögon är du världens bästa underbaraste mamma till dina små troll! Att du dessutom är världens bästa bästis gör inte saken bättre 😉 hoppas packningen går bra för er! Spännande med kort på förskolan! Massa kramar

 2. Jag förstår dig till fullo tjejen.. Att vara mamma är inte alls så glammigt o lekande lätt alla ggr. Men dom skulle aldrig vilja byta ut dig mot ngn annan mamma i världen, inte ens dom dagarna när du är världens dummaste mamma 😉
  Så från en mamma till en annan.. Var stark o stå på dig! Tro på dig själv i alla dagar 😉 Kram på dig..

 3. Amen! (Eller vad man nu säger, hehe)!

  Jadu, vi gör det vi kan och bryter ihop och kommer igen 😀 Men visst skulle man aldrig byta bort dom men en liten paus här och där skulle ju inte skada. Problemet är ju bara att när man väl tar sig i kragen och bestämmer att NU! Nu ska JAG göra något alldeles själv!! Då får man dåligt samvete för att man inte är hemma och gosar med barnen istället. Aldrig kan man nöja sig 🙂

 4. Ja jösses ibland vill man bara gå ifrån lägenheten o stänga dörren… 🙂 men det gör man såklart inte.. jag stänger in mig på toa ibland när båda barnen är nöjda.. så man får vara ifred en stund 😉 som det stod på ett trähjärta på toa hemma hos min farmor o farfar “här kan du sitta i egna tankar tills någon annan på dörren bankar” 🙂 så det är det jag gör.

  Trotsen är upp och ner här hemma. men mycket dumma mamma är det. OM allt och inget. Sen kramas han mk tockså men.. suck vad det är jobbigt ibland.

  Kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *