Snurrig i kolan


Våra små sötnosar

Oj oj oj ikväll är jag helt slut! Siffror, koder, pappershögar, trafikolyckor, böteslappar och mycket annat snurrar runt i huvudet och jag tror att jag däckar snart. Det var jobbigt att börja jobba heltid men jag ger det någon vecka så har jag nog kommit in i allt igen. Mycket sitter ju i ryggmärgen, helt otroligt faktiskt att man efter ett års totalt uppehåll ändå kan minnas så mycket när man väl bara sätter igång. 45 minuter övertid lyckades jag få till dessutom såhär första riktiga dagen, det är ju så svårt att släppa allt när man kommit igång.

Efter jobbet var det supermysigt att komma hem till mina två ungtroll som blev så glada att se mig. G hade fixat middag och här hemma hade det varit full rulle hela dagen. Isabella berättade att dom varit ute och gungat och sedan lekt med dockorna. Alla dockorna hade fått byta kläder osv.

Efter att vi ätit middag var jag och Isabella på öppet hus på ett dagis i området, spännande tyckte vi båda två. Det är ett föräldrakooperativt dagis (eller förskola heter det väl numera i alla viktigas öron) så nu ska jag och G fundera lite på om det kan vara något för oss, vi är väldigt kluvna.

Nu ska jag snart lägga kinden mot kudden, man är ju en arbetande mamma numera så nu får jag klicka i den kategorin på inläggen hädanefter 🙂

Hoppas ni haft en bra start på denna nya vecka!

Join the Conversation

6 Comments

 1. 🙂 måste kommentera kan inte låta bli… Måste få förklara min ståndpunkt till dagis/förskola. Anledningen till att jag ogärna använder ordet dagis är att det i mina öron förknippas med barnpassning vilket var det som mestadels bedrevs (och fortfarande på flera ställen, tyvärr) innan det gjordes om och blev förskola… Jag anser att mitt jobb är bra mkt viktigare (därav faller jag in under viktiga) än att enbart ägna mig åt barnpassning, vilket gör att jag använder ordet förskola, vilket det faktiskt heter 😉 förskolan är viktig för barnen, 0-5år är år som är optimala för lärande! Var noga med erat val! 🙂 kram

 2. Förstår att du är trött efter första dagen, men som du skriver så kommer man in i det efter ett tag.Måste vara mysigt att komma he till två små troll som blir så glada för att mamma är hemma..;) Härligt med mat på bordet tror jag hakar på där när vi flyttat upp.Hoppas du får en fin kväll och haft en bra dag på jobbet ! Massa kramar

 3. Förstår du blir trött,men snart är det nog ingen match:)har du börjat på “riktigt” nu eller ska du vara mammaledig igen?kram

 4. Tezz: jag skulle kunna diskutera detta ämne länge… 😉
  Jag har bara svårt att få till att säga ordet förskola. Du vet det är svårt att lära gamla hundar att sitta.. 😉
  Tyvärr så är det nog ren barnpassning på många ställen ju med att barngupperna blir större på lika få personal och dessutom blir det fler och fler 1 åringar som börjar som kräver mer av personalen än vad kanske 3-5 åringar gör. Sedan kan jag ibland tycka att barn ska få vara barn och leka är inte fel innan allvaret med skola och allt börjar men samtidigt så är det kanon med läroplanen. Förskolorna skulle vara riktigt bra om det teoretiska skulle fungera i praktiken. Men jag har aldrig menat att nedvärdera yrket på något sätt, jag har bara svårt att lära mig ett nytt ord.

  Ang valet så önskar jag att jag kunde välja förskola åt mina barn men som vårt samhälle ser ut idag så får man i princip vara glad om man får en förskoleplats. Detta är ett helvete som vi upplever just nu!!! Jag kommer antagligen att få plats på en förskola som jag absolut inte vill ha men vad ska jag göra…??? Där jag vill ha är det fullt. Jag är så less på vårt samhälle just nu! Anser att Solna kommun nästintill misshandlar mitt barn.

  Anna: Tack! Du är alltid välkommen över på middag!

  Tina: Ja det blir verkligen lite annat men man kommer snabbt in i det nya.
  Jag jobbar inom polismyndigheten, numera på trafiken.

  Petra: Nej jag gästspelar bara tre månader för att G ville vara pappaledig. Jag ska vara hemma hösten också så jag får väl inte gnälla 😉

  Kram på er alla!

 5. 🙂 Jag vet att inte du nedvärderar yrket… Du vet ju vad det handlar om. Tyvärr många andra som inte gör…därför stör det mig när politiker och media fortfarande använder ordet dagis. Du får säga vad du vill… 🙂 Och självklart ska barn vara barn! Och allt i förskolan ska vara lekfullt! I leken finns mkt lärande! Lärandet ska inte vara påtvingat, utan utgå från barnens intressen och det ska vara lustfyllt (precis som det står i lpfö) Kan också diskutera det här hur mycket son helst… Men kanske inte rätt forum här 🙂 hoppas att ni hittar/får en förskola som känns bra för er! Och framförallt att barnen trivs!

  Måste styra upp vår date snart! Kram kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *