Eaza Ape Campaign

 

I år är Isabella fadder på Parken Zoo i Eskilstuna. Vid lejonen ser ni hennes namn på skylten 😉 Vid fadderträffarna får man mycket nyttig information om vad man kan göra för att göra en insats för våra djur och vår värld.

Varje år har den europeiska djurparksföreningen EAZA en stor kampanj för att sätta fokus på någon särskild grupp hotade djur och vad som kan göras för att rädda dom.
I år är det de människoliknande apornas tur att få lite extra stöd. Gorillor, schimpanser, dvärgschimpanser, orangutanger och gibbonapor behöver vår hjälp och vår omsorg för att överleva i naturen.

Hoten mot våra närmaste släktingar, människoaporna och gibbonerna, är bland annat illegal jakt, skogsskövling och sjukdomar.

Vad kan vi göra?
Vi kan motverka den illegala jakten genom att på utlandssemestern tacka nej till att bli fotograferade tillsammans med apungar eller betala för att se utklädda apor förlöjligas i olika shower.

Vi kan motverka skogsskövlingen genom att inte köpa möbler eller andra träprodukter av regnskogsträ, men vi kan också varje dag i affären titta en extra gång på innehållsförteckningen och undvika varor som innehåller palmolja. Oljepalmodlingarna i sydöstra Asien är det största hotet mot orangutanger och gibbonapor. Vi kan hjälpa dom genom att bli en palmoljedektektiv! Ett väldigt svårt uppdrag då det många gånger bara står vegetabilisk olja i innehållsförteckningen. Jag kommer att uppdatera här i ämnet med prudukter vi tillsammans kan bojkotta pga av palmoljan, håll utkik och gör en insats du med!

Källa & bild: Parken Zoo, Eskilstuna

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *