Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins – cupcakes

12 st

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Frysta blåbär

(För bästa resultat, använd ekologiska produkter tex mjölk och ägg)

♥ Sätt ugnen på 225 grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

♥ Rör ner smält smör, mjölk & rivet citronskal.

♥ Blanda vetemjöl, bakpulver & salt, rör sedan ner de i smeten.

Sätt pappersformar i en muffinsplåt.

Varva frysta blåbär & smet i formarna.

Grädda muffinsarna i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg & inte är kletiga inuti.


Cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg


Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft & philadelphiaosten krämigt.

♥ Vill man ha färg på frostingen så droppa i några droppar karamellfärg.

Bred den eller spritsa frostingen på muffinsarna & dekorera med strössel, blommor eller bär.

Lycka till!♥

Join the Conversation

4 Comments

  1. Dem ser så goda ut..;) Blir bra sugen på att baka dem i helgen..!

    Kramar

  2. Ja det där såg inte dumt ut. Min lillebror tar studenten snartoch vi ska ha studentfika här hemma så jag måste snart börja tänka på vad jag ska baka och dom här kanske jag ska testa. Är det svårt att få dom så där snygga som du fått 🙂 Kram

Leave a comment

Your email address will not be published.