Rätt eller fel?

Nu har vi nog kommit fram till att det blir en namncermoni för vår lilla prinsessa. Det känns nämligen helt fel att blanda in gud och kyrka när varken jag eller G tror på gud. Visst jag tror inte att dom jag känner döper sina barn för dess egentliga mening utan mest för traditionens skull. Det är väl upp till var och en hur man vill göra med den saken, men för oss känns det falskt när vi inte är troende. På svenska kyrkans hemsida kan man läsa om vad ett dop innebär och texten lyder:

"I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Genom hela kyrkans historia har dopet varit den synliga bekräftelsen på varje människas självklara samhörighet med Gud och dopgudstjänsten en glädjens och livets fest.

Den som döps lyfts fram inför Gud som ger oss livet och som vill dela vår glädje över det. Gud som också vill vara oss nära livet igenom, befria oss från allt som förlamar och på så sätt förnya våra livsmöjligheter."

Det kanske är dubbelmoral jag firar ju jul och påsk utan att blanda in Jesus och att tänka på att det från grunden kommer från kristendomen utan firar av tradition med familjen så då ska jag väl kunna göra det med dopet också som många andra gör???

Är det rätt eller fel? Vad säger ni? Ska vi låta Isabella bli medlem i Svenska kyrkan ändå utan dop? Jag har hört att om man inte är medlem så kan t ex begravningen bli en mycket kostsam process, är det så? Jag måste kolla upp det där. Någon som vet?

Hursomhelst så ska vi ha en namncermoni för vår underbara lilla dotter med våra nära och kära, ingen gud, inga flyktiga vänner och inga släktingar som vi bara pratar med ibland utan alla som blir bjudna är nära relaterade till oss på ett eller annat sätt. Man kan inte bjuda alla som man vill. Vi kanske satsar på ett stort 1 års kalas istället. Vi slår ihop namncermonin med min och Gs födelsedagsmottagning (för er som inte vet så fyller jag och G på samma dag), tokigt nog så blir det fler av min släkt pga att jag fyller ju 25 år. Det ska bli så kul och spännande att börja planera nu när grunden är klar! Fokus kommer ju att vara på Isabella, det är hennes välkomst dag!

Leave a comment

Your email address will not be published.