Fredags tipset!

Saffranssemlor, så rackarns goda!

När min kollega berättade på jobbet om saffranssemla så lät jag nog som en gammal tant då jag svarade " Nä nä det ska var en riktig vanlig semla" När hon sedan här i veckan fick två saffranssemlor levererade till jobbet av hennes moster och jag fick smaka så kan jag bara säga "Åhh herregud va god den var!" Det trodde jag aldrig att jag skulle tycka det men kombinationen mandelmassa och saffran var superduper gott! Jag bestämde mig snabbt för att en varsin saffranssemla skulle inhandlas som fredagsgott åt mig och G. Dom semlorna från min kollegas moster var inhandlade i Sundbyberg men min kollega sa att kondiset i Älvsjö säljer så jag blev lugn. Idag vid lunch ringde jag försäkerhets skull till konditoriet i Älvsjö och tur var väl det för dom säljer inte saffranssemlor. Då började jakten, jag googlade, läste 100 bloggar där några skrivit om saffranssemlor men alla olika var antingen inhandlade i Malmö, Kopparberg, eller Borlänge men ingen i Sthlm. Jag ringde runt till 10 olika konditorier runt om i stan för att få tag i mina saffranssemlor. Men nä…NK sålde förra året, Wallins har bara på tisdagar…Suck! Jag tror jag frågade alla kollegor som passerade mig idag om dom möjligtvis visste vart man kunde få tag i saffranssemlor men helt utan resultat!! Visst skulle jag kunna baka några själv eftersom jag hittade minst 200 recept men nu ville jag bara enkelt få tag i dom gula semlorna 🙂 För er som inte känner mig så kan jag tala om att har jag bestämt mig för något då ger jag mig inte i första taget!! Det hela slutade iallafall med att mina älsklingar hoppade in i bilen och körde ända till Sundbyberg och köpte saffranssemlorna. Så ikväll ska vi mysa och äta saffranssemla, och dom ska banne mig nu var så goda!!!

Kram å Hej

             

Leave a comment

Your email address will not be published.