Vår helg på Melltorp i Dalsland & en sväng till västkusten

I helgen har vi varit vid G:s släkts gemensamma gård i Dalsland. Den har funnits i släkten sedan början av 1900 talet men numera bor ingen permanent där utan den utnyttjas av släkten lite då och då under åren. Denna helg var vi 14 vuxna och 5 barn som samlades där och hade bla en skaldjursafton då det bjöds på egen fångade kräftor från sjön som tillhör gården, räkor, havskräftor, krabbor, pajer och annat smått och gott. I fredags tog vi en tur till Smögen eftersom vi ändå var så nära västkusten och det är ju sååå vackert!
Helgen har varit helt okej även fast jag fått kissa ute i det fria (och min vän Sara kan intyga att det inte riktigt varit min grej 🙂 HaHa!) och fått springa mellan husen för att få el och vatten men i det stora hela så har det varit kanon. Vädret har ju dessutom varit så fantastiskt som det bara kan bli! Underbart!
Denna måndag har ängnats åt att packa upp, tvätta och städa lite. I morgon börjar G att jobba igen och jag kan nog inte räkna till hur många gånger som jag idag har hört suckar och "åhh jag vill inte börja jobba igen" , han trivs på sitt jobb men det är klart man vill ha semester! Jag har ju redan lite ångest och det är ändå 3 veckor kvar… Imorgon blir det en vända in till stan för mig och Isabella och sedan på kvällen kommer Isabellas morfar och hälsar på, skoj!
Här kommer en massa bilder från vår helg!


Utsikten från gården

Några kor har fått låna lite av marken vilket verkligen uppskattades av barnen

I den fd bastustugan bodde vi

väldigt mysigt men än så länge utan el & vatten.

Den gamla svinstian var omgjord och renoveringen föll mig i smaken. Lite Ernst över det 🙂

Många av kräftorna som vi fångade var riktigt, riktigt stora och självklart riktigt, riktigt goda!

Krabbor

Havskräftor

Tjorven på kalas

Jag & Isabella på en tur med båten

Isabella var duktig nästan hela tiden i båten. Hon har ju ganska mycket myror i brallan…
Flytvästen var en favorit som tur var!


Tjorven njöt i fulla drag av att vara på sjön


Isabella förstod hur man gjorde för att ösa ur båten, det kändes tryggt ha ha!


Isabella skjutsar grabbarna


Isabella & hennes ena syssling dansade så sött

Sysslingarna fick en åktur innan läggdags av G

Isabella kollar in i dom tomma hummerburarna i fiskeboden

Isabella & Pappa G tittar på båtar i Smögen


I love västkusten!


Kram å Hej

            

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *