Helgen

Natten till torsdag chockerade Isabella oss med att sova ända till klockan 5.15 i sin säng. Jippie! Natten till fredag chockerade hon oss igen för då sov hon HELA natten i sin säng igen och det har inte hänt sedan 7 november!! En vändning kanske??? Tyvärr blev inte natten till lördag en lika fantastisk upplevelse då jag, som somnat jätte tidigt, vaknade 21.45 och Isabella hade då kräkts ner sin säng igen. Suck! Dessutom hade hon utslag över hela kroppen så det blev dusch, bädda rent och fram med barnläkarboken för att kolla lite innan jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Självklart så jobbade G denna natt och hade bilen och jag avskyr att vara helt själv och göra egna små bedömningar. Hur som helst så såg utslagen ut som dom jag hade i våras vilket man kan få när immunförsvaret är lite rubbat och 30 minuter efter så var alla utslag som bortblåsta. Konstigt! Dessutom är det ju jätte konstigt att hon nu kräkts var tredje natt, så nu får vi se om det är dags igen på måndag kväll??!! Detta gjorde ju då självklart att vi fick ställa in vår skidtur och julgransplundringen vilket kändes jätte tråkigt. Ännu mera tråkigt för Isabella var på ett strålande humör hela lördagen, pigg och glad och åt som vanligt. Det är också konstigt med hennes kräkningar, att hon kräks bara på nätterna och hon äter och är sugen på saker. 15 minuter efter kräkningen i fredagskväll började hon prata om att hon ville ha pasta och köttbullar. En annan har ju precis återhämtat sig  med maten och då har det gått 1 vecka 🙂
Men lördagen bjöd på dans ändå utan julgransplundring och vi busade och hade superkul ända tills en granne kom och knackade på och berättade att vi hade haft inbrott i vårt källarförråd! Arg som ett bi blev jag och Isabella och jag fick slänga oss i bilen och åka och köpa provisoriska lås så att vi fick ha kvar det som lämnats. Tack och lov efter en liten bättre koll där nere kan vi konstatera att vi inte blivit av med så mycket, först trodde jag att sommardäcken var borta men dom orkade nog inte knöla ut dom (vi har just av den anledningen verkligen försökt att göra det svårt för dom att sno just våra däck) vår hundbur till bilen är borta, lite gamla kläder och Gs värdefulla vinflaskor som han om två veckor skulle få lägga i en vinkällare (typiskt). Backarna med öl stod fint kvar och vår extravagn så det var lite konstiga tjuvar som varit där.  Men usch och fy vad jag avskyr när man vet att någon okänd rotat omkring bland ens saker. Rivit upp kartonger, påsar, slängt tavlor runt omkring och i källargången hittade jag en påse som innehöll saker som dels tillhörde mig men även andra grannar kläder och prylar. Varför ta mina pjäxor men inte skidorna tex?? Som tur var låg pjäxorna i den där kassen som jag hittade så jag fick tillbaka dom. Idioter!

Idag har det varit en trevligare dag som bjudit på solsken både inne och ute. På förmiddagen klädde vi på oss och tog en tur ut. I dag skulle Isabella absolut åka pulka och inte skidor så pulkan fick det bli 🙂 Härligt med lite frisk luft! I kväll blev det lite bakning här hemma och nu sover Isabella (förhoppningsvis hela natten i sin säng och utan kräkningar) och jag och G ska kolla på en film.

Hoppas ni haft en bra helg!

På en härlig pulkatur i dag

Med låg hastighet ner för backen… Stackars Isabella men det är svårt att hitta en ny pulka åt henne har vi märkt.
Dom är slutsålda och dom vi hittat har varit jätte stora och osäkra

I kväll bakade jag frukostbullar som nu ska jäsa i kylen tills i morgon bitti och sedan gjorde jag även en plåt med brownie.
Liten kunde ju inte hålla sig i från att slicka bunken 🙂

Ps. Upptäcker att jag har mindre yta att skriva på här på nya stället, det gäller alltså att vara mer kortfattad eller blogga oftare så man inte har lika mycket att skriva om på en och samma gång 🙂 Hoppas ni orkar läsa!

Join the Conversation

6 Comments

  1. Mindre yta?? Vad menar du med det? Om det är antal inlägg som visas på förstasidan så går det att ställa in under inställningarna. *förvirrad designer*

  2. 17:10 blir nog rätt bra! Kommer du tidigare kanske du får kika in i vårt röriga sovrum om du är nyfiken, hihi!

    Jag har förresten micklat lite med det där utrymmet innan första inlägget, ökade på det lite. Kolla så att det är tillräckligt, det går att göra mer om du vill.

    Konstigt förresten med det där kräkset, men Elis var likadan gällande maten när han var sjuk. Han satt med en banan i handen och blev vitare och vitare, kräktes, sa “Så!” med bestämd röst när kräkset var klart och åt upp resten av bananen!?!?

    Ringde du sjukvårdsupplysningen förresten? Man vill ju veta vad det är för nån konstig magsjuka hon har råkat ut för?

    Kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *