Vecka 31

Vecka 31
En trött & sliten mama med lite panikkänslor i vecka 31

I dag går vi in i vecka 31 och i dag är det bara 69 dagar kvar till BF och nu börjar jag känna lite småpanik! Jag tycker inte att jag har gått länge alls men nu plötsligt inser jag att det inte är sådär jätte jätte långt kvar!

I går på vattengympan började vi prata om vilken veck man är i och då när jag insåg att Sofi inte ens kommer att vara där jag är nu när den lille är beräknad att titta ut och då gick det plötsligt upp ett ljus.

I dag har jag haft en massa knasiga tankar och känt att hela mitt liv går för fort..ojojoj!! 🙂
Men så är jag väldigt trött och sliten i dag efter en riktigt jobbig natt. Natten innehöll i allafall inget kräk (det hade ju kunnat vara så om Isabella fortsatt sitt mönster med kräk var 3:e natt) men däremot hade hon ont i magen och producerade 3 bajsblöjor i stället. Mycket bättre med det än kräk om ni frågar mig.

På gravid.se kan man läsa att i vecka 31 kan man från och med nu bli lite mer glömsk (hoppas inte… :)) och att barnet nu är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 1,8 kg. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden men det kan dröja månader tills den verkliga färgen visar sig. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt inne i magen och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

För att läsa mer om vecka 31 på gravid.se klicka här.

Join the Conversation

6 Comments

 1. Ibland hamnar man ju där och tänker o funderar över framtiden.. samma här…

  Skönt att ni slapp kräk.. bajsblöjor är ju bättre helt klart. Då vet man ju vart man har det om man säger så.. usch o blä för kräk… återigen.

  Kram på er! Magen är jättefin!

 2. Heja bebisen!! 🙂 Och ha inte panik, det gör inte saken bättre! Tänk positivt, snart får vi gosa nyföding igen!! Kommer kännas jätteskumt men alldeles säkert jättemysigt också.

  Elis hade också ont i magen igår, fast igår på dagen så han hade inte sovit någonting på dagis.. bra att dom upplyste mig om det va? Så inte konstigt att han grinade hela tiden lilla tröttmössan.

  Ha det bra och klappa magen från mig! Nu ska jag gå och kurera min onda rygg och drömma om det där stödbältet, haha.

  KRAM!

 3. Jättefin mage! Ser så fram emot att träffa vem det nu är som lurar i magen..;) Ser såklart fram emot att träffa er andra också!!

  Ha en mysig kväll, och ha det så bra på vattengympan imorgon! Kramar

 4. Ja visst går tiden fort när man är gravid. Särskilt om man redan har ett barn att tänka på och som tar upp all ens tid…

  Jag är gravid i nästan samma vecka som du och börjar också känna lite småpanik inför att det närmar sig.

  Trevlig blogg. Kikar säkert tillbaka för att se hur det går för dig.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *