Baka, baka liten kaka…

Idag har jag varit hemma hos min mormor och bakat lite av det som skall bakas inför Isabellas kalas den 24:e. Jag fick i hop ca 50 st vaniljbullar, två plåtar brownie och några blåbärsmuffins. Skönt att ha fixat och förberett lite innan så man slipper göra allt dagen före. Det brukar ju finnas tillräckligt med saker att fixa ändå inför ett kalas, dessutom så jobbar jag ju också numera så tiden räcker inte riktigt till lika bra längre. Visst är det ju godast med färskt men gästerna får nöja sig med att allt i allafall är hembakat! Bara en sådan sak… Isabella har varit med sin mormor idag så jag fick vara lite i fred. Annars hade hon väl ätit upp all smet och deg HaHa! Dom kom förbi på lunch och fika och Isabella passade på att sno åt sig lite bulldeg ändå 🙂

Hoppas ni har haft en bra lördag!

 

Detta recept brukar jag ha som grund men sedan höftar jag lite som jag vill, gång till gång.

Egentligen brukar jag använda mig av min mosters recept men jag har lyckats förlägga det så

detta har fått fungera dom senaste gångerna.

Förra gången när jag bakade till kanelbullens dag så bytte jag bara ut vaniljen till kanel istället.

Jag brukar försöka använda så mycket ekologiska ingredienser som möjligt.

Denna gång så garnerade jag bullarna med rosa och vita strösselpärlor och hjärteströssel, jättefint tyker jag!

 

Håll koll på dom i ugnen så dom inte är inne för länge och blir lite torra!

Isabella utanför hos sin mormor med sin lilla hund som hon ska rasta.

Isabella vägrar att ha någon annan jacka än sin söta kappa numera!

 

 

Kram å Hej

 

Leave a comment

Your email address will not be published.