Aktiviteter

Isabella har ju ingen dagisplats från och med det nya året så nu är hon hemma med mig och lillebror hela dagarna och vi hittar på en massa bus. Varje dag tycker jag att barnen måste ut minst en timme i alla fall vad det än är för väder. Oliver han sover ju för det mesta i vagnen när vi är ute än så länge och det kan faktiskt vara rätt skönt tycker jag för då kan jag helt fokusera på att leka med Isabella. Dessutom uppskattar han nog inte att åka i pulkabacken mm än. Skönt nog så kan han fortfarande också sitta ganska nöjt i vagnen även om han är vaken, tack och lov för Isabella var ju hopplös när hon var liten.
I dag blev det den vanligaste turen ute, dvs en tur till pulkabacken och sedan vidare för lek i Mulle Meck-parken.

Jag har försökt att hitta aktiviteter till Isabella men eftersom vårt samhälle ser ut som det gör dvs att alla barn går på dagis så finns det ingenting på dagtid i veckorna för en 3 åring. Det finns absolut ingenting att lämna bort henne på heller, jag tänkte att det kanske är bra om hon var utan sin mamma och lillebror och fick klara sig själv en timme i veckan i alla fall. När jag var liten var min mamma hemma med mig några år och jag gick bla på något som hette “Kladdis” men något sånt finns inte. Jag får väl lämna in henne på Ica Maxis barnhörna eller Ikeas en gång i veckan. Många andra aktiviteter lämpar sig inte heller för båda barnen, ofta är det uppdelat efter ålder men jag har hittat en sångstund för barn 0-4 år så dit får vi väl ta oss. Kyrkans öppna förskola funkar också tisdagar och fredagar för båda mina barn samtidigt, bara dom inte sjunger så många kristna sånger. Jag har nu också planerat att köpa ett årskort i år igen till Junibacken. Sedan får det väl bli en aktivitet som ligger på helgen som dans, gymnastik eller simskola men jag vill helst inte låsa upp oss på helger för det är ju oftast då man åker bort eller gör andra saker.

Nästa vecka har vi i alla fall några aktiviteter på vårt schema. Det blir en lekdejt, sångstund på öppna förskolan, ett besök på Junibacken och Oliver har sitt babysim.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Du är duktig på att hitta på saker tycker jag 🙂 men jag förstår dig. Här finns ingenting förutom öppna förskolan. Nu går ju Ville på dagis iofs.. men ändå 🙂

    Vad kul att Oliver gillar gåvagnen!

    Kram

  2. Här finns öppna förskolan 4 dar i veckan så det känns bra,men nu går ju Engla på dagis,vi funderar på årskort på junibacken det måste löna sig med det haha,vi e lediga från dagis varje fredag och det blir så trist att bara vara hemma och fredagar har öppna förskolan stängt här.Det är inte så lätt att hitta på saker då man har en 12 månaders och en treåring.kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *