Kanske en annan dag…

I går kväll fick Isabella ett litet vredesutbrott och i ilskan kastade hon sin napp hej vilt så den for under och längst in i ett hörn. Jaha sa jag, då blir det ingen mer napp för din del då eftersom du kastar bort dom.
När det var dags för att sova lade hon sig utan napp och vi började prata igen lite om det här med att sluta med napp. Hon har ju varit på gång några gånger förut men sedan ombestämt sig. Jag föreslog att hon skulle samla i hop sina nappar och sedan kunde vi i morgon åka till leksaksaffären och hon kunde då betala en leksak med sina nappar. Hon tyckte att det lät som ett bra förslag och självklart så kom Hello Kitty-datorn upp på tal. Isabella började även prata om att man får en leksak också när man slutar med blöjan.
Det tog lite längre tid för lillfia att somna men hon somnade duktigt utan sin napp. I morse när jag kom in hade hon en napp i munnen och den hade hon väl hittat i en av sina gömmor någonstans typ under kudden eller nåt. När jag senare frågade om hon inte skulle samla i hop napparna och åka till leksaksaffären svarade hon “Kanske en annan dag, mamma”

Join the Conversation

4 Comments

  1. Haha ja kanske en annan dag Isabella sa du då ;)? Vad ska man göra..? Det kommer säkert såsmåningom.. och jag kan säga, med facit i hand, att det är värre för oss föräldrar än för barnen. De tar det så naturligt när man förberett och pratat mycket om det.

    Kram

  2. Som ett första steg i att få bort nappen hos oss så fick Nova att bara behålla 1 napp och resten tog vi bort. På morgonen fick hon ge mig eller Fredrik nappen och sen tog jag inte fram den förrän det var dags för nattning. Detta gjorde att hon inte kunde hämta den när hon ville. Men detta resulterade också i många många diskussioner eftersom Nova alltid ville ha den liiiite längre på morgonen och liiiite tidigare på kvällen än vad vi tyckte 🙂

    Nu har Nova varit utan napp i fem nätter och nu är det som den aldrig har funnits, trodde jag aldrig!! Tycker vi har fått en gladare unge här hemma men det bottnar ju i att vi inte längre behöver bråka om denna jäkla napp. Så när du känner att du orkar ta fighten så gör det för det är verkligen värt det. Kramkram

  3. Duktig hon är som nästan sov hela natten utan napp.
    Minns hur jag höll i mina nappar som liten . Men det förslaget med att ha en napp lät bra ! Massa kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *