Fullspäckat schema

Isabella på väg till dagis i morse

Idag har det varit en fullspäckad dag. Båda barnen vaknade redan vid halv fem och tyckte att vi skulle gå upp. Jag och G försökte förgäves att natta om dom så efter en timmes försök var det bara att ge upp.

På förmiddagen har jag varit lektant på Isabellas förskola då jag fick äran att följa med henne på inskolningen idag. Jättekul men jag har vissa synpunkter på denna förskola och blev nästan lite förskräckt över hur det kan gå till… Bland annat så lekte nog jag mer med barnen än vad fröknarna gjorde, jag och några barn sopade gården för det började klia i mina fingrar direkt när jag såg allt grus som låg på den asfalterade gården efter att all snö och is smält bort. I det stora hela så kändes hela den förskolan oorganiserad tyvärr och vi får se om vi kommer att fortsätta med våra tre timmar där för även denna dag på förskolan avslutades med en hysterisk, trotsig Isabella som absolut inte kunde förstå varför hon var tvungen att gå hem så tidigt. Många tårar från oss alla här mitt på dagen kan jag tala om. I mellan åt kan verkligen vissa saker kännas jobbiga och frustrerande. Men så på eftermiddagen kom ett mail från kommunen med ett platserbjudande för Isabella till hösten, Halleluja! Tyvärr på den förskolan som jag senast igår ringde till kommunen och ifrågasatte. Men områdeschefen var mycket trevlig, förklarade lite och avslutade med att säga “Får du en plats till dina barn där och du tar den så lovar jag, nej jag garanterar dig att du kommer att bli nöjd. Det kommer i alla fall jag att se till!” Jag får väl lita på det, jag har i alla fall inget annat val… Så i mitten av augusti ska Isabella få börja på en förskola på riktigt och det känns faktiskt som att den största/tyngsta stenen har lossnat.

Eftermiddagen spenderade jag på jobbet, hann få lite gjort innan det var dags att sticka till Sats för en träningsgenomgång med en instruktör/PT. I kväll har vi haft tvättstugan men också mumsat på rökta räkor till “Kniven mot strupen”. Nu kallar den nybäddade sängen på mig och det ska bli så skönt och krypa ner.

Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Join the Conversation

4 Comments

  1. vad gott det lät med rökta räkor! Vad skönt att Isabella har fått en plats, och bra att chefen skrev så , håller mina tummar för att det ska gå bra! Förstår att det är jobbigt att hon blir ledsen när hon ska gå hem och dem andra äta mat. Du får komma till min förskola och sopa här med om du vill 😉 Massa Kramar!! Jag slår en pling ikväll 😉

  2. Men vad jobbigt med förskolan hon är på nu,vad gör fröknarna???men nya dagiset verkar kanske bli en bättre start men mer timmar oxå,När börjar oliver?min Nova börjar i augusti och det känns så tungt men hon börjar bli stora tjejen och jag ska ut och jobba el söka jobb:)kram

  3. Anna: ja det känns faktiskt ganska bra ändå. Jag har nog en liten plan…
    Du vet att jag mer än gärna skulle komma och sopa 🙂

    Petra: vi har tänkt att oliver ska börja i jan men igår ställde jag om honom i kön till nu i aug eftersom läget är som det är så tar vi en plats när vi får och det blir väl aug -12. Vi får se. Jag håller med om att det känns tungt men det blir nog bra.

    Kram kram

  4. Vad trist att ni har problem med dagis. Det är ju jätte viktigt att det funkar både för en själv och barnet så man kan känna sig lugn på jobbet. Hoppas att det ordnar sig i augusti då ni får komma till ett annat ställe. Kram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *