Åka pendeltåg…. (?)

Jag kanske ska börja åka pendeltåg… Eller banta ner den tunga högerfoten?

I tisdags morse satt jag i andra tankar och blev fotograferad av den ena fartkameran på Huddingevägen. Och ni som undrar om man märker av att man blir fotad kan jag bara säga JA det märker man, man kan nästan höra blixten in i bilen. Surt och irriterande eftersom jag åker nästan dagligen där så jag vet ju vart dom sitter men jag tänkte på något helt annat och passerade kameran i 78 km/h. Man brukar tycka att det är kul att köpa fotografier när man åker berg- och dalbanor men det är inte lika kul med en bild på sig när man kör bil kl 5.45 en vardagsmorgon. väldigt dyra kan dom korten vara också… Jag hade ju glömt vika ner solskyddet och inte hade jag mössan på mig heller, hoppas att det var smutsigt på linsen så att det inte blir något. Det är ju rackarns att det inte hamnar på mitt bord utan utreds i Kiruna…

I morse kom jag åkandes som vanligt förbi norrtull och vidare på Essingeleden och då blinkar farbror blå på mig i rumpan. Suck!! Man vet att man kör för fort på essingeleden om man har sexans växel i eller om polisen blinkar därbak. Ett fruktansvärt fult ord kom ur min mun och jag saktade ner och lade mig fint bakom en annan bil i högerfilen, polismännen nöjde sig, tack och lov med detta och tittade på mig och körde sedan vidare. Tack! Dom var nog trötta och ville tillbaka till stationen för att gå av sitt pass och jag var trött och ville bara till min station och jobba. Dessutom så körde jag ju inte så jättemycket för fort heller.
Vem kör 70 på essingeleden?? antingen kör man i 10-30 km/h för att det är köer eller så kör man 80-90 km/h för att man blir så glad och “passar på” att hinna över innan det blir köer.

Snälla låt mig vara innan klockan 6 på morgonen!!! Det kunde ha blivit en riktigt dyr vecka, hoppas nu bara att det inte kommer en idolbild på posten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *