Fisksoppa

600 gram fisk tex torsk, lax, sej eller blanda.
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 färsk chili
1 liter vatten
3 msk fiskfond
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2- 1 dl hackad persilja
ca 2 dl skalade räkor

Hacka lök, vitlök och chili och stek lätt i smör. Tillsätt tomatpuré och fräs lite.
Häll på vatten och fiskfond och låt puttra i ca 15 minuter.
Skär fisken i kuber och häll i dom och grädden i pannan. Låt puttra i ca 5-10 min, eller tills fisken är klar (beroende på storleken på fiskkuberna).
Strö den hackade persiljan över soppan och garnera med räkorna.
Klar att servera! Smaklig måltid!

Denna soppa åt vi i söndags och den är supergod. Vi tänkte bjuda Natalie på den när hon kommer förbi på fredag (om vi är friska förstås)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published.